Послије свих приватизација: 51,3 милиона евра кредита за Жељезнице РС

Борд директора Свјетске банке прихватио је на засиједању одржаном 07.12.2017. године, у пријатељском Вашингтону, финансирање пројекта реструктурирања Жељезница Републике Српске.

субота, децембар 9, 2017 / 13:48

Одобрени кредит подразумијева износ од 51,3 милиона евра, а сљедећи кораци везани за овај пројекат и кредитно задужење се односе на процедуре задуживања на нивоу Републике Српске и БиХ.

Реструктурирање Жељезница Републике Српске представља један од приоритета Владе Републике Српске како би се успоставио систем који је самоодржив, а који је уједно и ефикасан и ефективан. С тим у вези, активности које су започете још у 2015. години, уз техничку помоћ Свјетске банке, интензивиране су у претходном периоду.

Основни циљ овог пројекта је унапређење оперативне ефикасности и постизање финансијске одрживости овог друштва.

Рeзултaти имплeмeнтaциjе предложених мјера и активности реструктурирања трeбa да буду видљиви крoз jaчaњe оперативних и финaнсиjских кaпaцитeтa Жељезница, у смислу стабилизације oснoвнoг пoслoвaњa, али и кроз успостављање квалитетног жељезничког система у Републици Српској, који не заостаје за најбољим праксама развијених земаља.



1 КОМЕНТАР

Оставите одговор