Још једна агенција: Беспослен поп и конкурсе за средњошколце организује

Агенција за превенцију корупције и координацију борбе против корупције, поводом обиљежавања 9. децембра – Међународног дана борбе против корупције, у згради Парламентарне скупштине БиХ организирала додјелу награда за најбоље ликовне и литерарне радове за ученике основних и средњих школа у БиХ на тему "Поштено/непоштено."

субота, децембар 9, 2017 / 12:48

Читаоцима Фронтала ће запасти за око да индекс корупције није смањен, али да новца има за акције и фондације, које до тога неће довести. Надаље јасно је и да је ово саопштење, усљед појава да државна заједница БиХ сарађује са агенцијама које се српски зову Инфохаус, али саопштење за медије тако неће гласити…

Награђеним ученицима и њиховим професорима током свечаности обратили су се директор Агенције Хасим Шаботић и директорица Фондације ИНФОХОУСЕ Џенана Алађуз, након чега су уручене награде за прва три мјеста у категоријама ликовни и литерарни радови за ученике основних и средњих школа.

"Похвално је оно што смо уочили кроз организацију овог такмичења, а то је да ученици одлично разликују исправна понашања од неисправних. Међутим, уочили смо и оно што нас је забринуло а то је недостатак реакције на неисправне облике понашања. Најчешћи разлози које ученици наводе као основне због којих не реагују на таква понашања су недостатак храбрости, мањак знања о томе како да се заштите и етикетирање", рекао је директор Шаботић.

Такођер, скренуо је пажњу и на забрињавајућу појаву коју је Комисија која је прегледала радове уочила када је ријеч о пристиглим радовима, а то је да је велики број ученика на тему "Поштено/непоштено" обрађивао тему вршњачког насиља.

"Стога сам, не као директор Агенције, већ као родитељ, дужан да укажем на ову појаву и да свима нама који се на било који начин бавимо радом са дјецом сугеришем да овом проблему у будућности посветимо више пажње", рекао је Шаботић.

Директорица Фондације ИНФОХОУСЕ је казала да јој је част бити дио овог догађаја, те да с поносом уручује дио награда најбољим ученицима.

"Борба против корупције почиње од најмлађих дана кроз превенцију и простор да млади изразе своје ставове. Фондација ИНФОХОУСЕ ће увијек подржавати младе у њиховим активностима, истакла је Алађуз.

Агенција је додијелила укупно 12 награда, док је невладина организација ИНФОХОУСЕ уручила три посебне награде за ово такмичење. Најбољи ликовни радови ученика бит ће штампани на календару Агенције за превенцију корупције и координацију борбе против корупције за 2018. годину, док ће најбољи литерарни радови бити штампани у публикацијама Агенције за 2018. годину.



Оставите одговор