Партизан побиједио за европско прољеће, Звезда чека последње коло

Фудбалери Партизана побиједили су Јанг Бојс 2:1 и пласирали се у нокаут фазу Лиге Европе, први пут после 13 година!

четвртак, новембар 23, 2017 / 23:08

Црно-бели су коло прије краја групне фазе стекли три бода предности у односу на ривала из Швајцарске с којим имају бољи међусобни скор (1:1 у Берну).

Пред више од 20.500 навијача у Хумској Партизан је повео преко Леандреа Тавамбе у 12. минуту, већ у 25. је изједначио Муми Нгмалеу, да би у 53. после сјајног контранапада и асистенције Данила Пантића меч ријешио Огњен Ожеговић.

Партизан је повео из прве шансе на утакмици, после центаршута Јанковића из слободног ударца искоса са лијеве стране, Тавамба је сјајно скочио на висини "пенала", те главом лопту од земљу послао између стативе и голмана Јанг Бојса.

Овај гол је пробудио госте који су одмах преузели контролу над игром и успоставили доминацију у средини терена, коју су лако преносили испред гола црно-белих.

Млади везиста је био у одличној ситуацији да сам шутира, али је реаговао феноменално, преварио је ривала испред себе високом повратном лоптом у средину гдје је утрчавао Ожеговић и главом савладао Фон Балмоса.

И после овог гола Партизана гости преузимају иницијативу, крећу на све или ништа, тренер Јанг Бојса Хитер пола сата прије краја уводи на терен и искусног голгетера Ороа, који је у наставку био главна мета центаршутева Сулејманија, имали су гости неколико солидних ситуација испред и у казненом простору црно-белих, али су Ђукићеви момци одољели и изборили пласман у нокаут фазу такмичења.

Звезда без среће у Бјелорусији

Екипа Владана Милојевића у потпуности је надиграла бјелоруског шампиона, али није имала среће да стигне до сва три бода и практично обезбиједи пролаз у наредну фазу најмасовнијег европског такмичења.

Црвено-бели су овим ремијем остали на другом мјесту на табели са шест бодова, једним више од БАТЕ, али је ситуацију закомпликовао Келн савладавши Арсенал, па сада и ‘Јарчеви’ имају исти број бодова као и Звезда.

Упркос томе, српски клуб имаће прилику да управо против Келна, седмог децембра на крцатој Маракани, обезбиједи пролаз у нокаут фазу неког евро такмичења после тачно двије и по деценије. Звезду до прољећа у Европи води и реми са Нијемцима, уз услов да БАТЕ не слави у Лондону против ‘Тобџија’.

Сви у црвено-белом највише жале за шансом у буквално последњим секундама меча, када је одлични голман домаћина Денис Шербитски лоше излетио, али је Станислав Драгун у последњи час са линије избацио шут Милана Родића.

Само три минута раније, голман бјелоруског састава направио је интервенцију меча, када је невјероватно скинуо покушај Ричмонда Боаћија главом с неколико метара.



Оставите одговор