Семира Хофман уз подршку власти Српске образује "младе вође"

Пету генерацију младих лидера, похађаће тридесет младих талентованих људи из цијеле приједорске регије. У наредном периоду, млади лидери ће кроз различите радионице и симулације бесплатно усвајати нове вјештине и знања, која ће им и те како користити у њиховом професионалном усавршавању.

петак, новембар 17, 2017 / 17:55

Циљ је да се млади људи подстакну и оспособе за активно учешће на тржишту рада, на успјешно бављење предузетништвом, а и да захваљујући усвојеним новим вјештинама буду што квалитетније друштвено ангажовани у својој локалној заједници.

У наредном периоду, млади лидери ће имати прилику да стекну вјештине корисне за наставак личног, професионалног и образовног усавршавања, и то кроз програмске области одрживо запошљавање, мапирање тржишта рада и каријерно савјетовање, инклузивно предузетништво и самозапошљавање, волонтеризам младих, те промоције права и способности посебно осјетљивих категорија.

Међу изабранима младим лидерима су студенти, средњошколци, факултетски образовани млади људи, који и кроз ово неформално учење ће радити на свом професионалном усавршавању.

Ове године, квалитет Школе лидерства, препознали су Град Приједор и Општина Нови Град, који су и партнери у реализацији В генерације младих лидера. Програм Школе лидерства реализује се пети пут заредом, што такође говори о самом квалитету овог традиционалног програма Фондације "Заједнички пут".

Како написати квалитетан ЦВ, како најлакше доћи до стипендије, како што квалитетније написати друштвено одговорни пројекат, само је дио онога што ће млади лидери имати прилику научити.Осим квалитетних радионица, гдје ће млади лидери усвајати много корисног знања, за младе лидере ће бити и уприличен свечани пријем у приједорској Градској управи, гдје ће се и сами упознати са радом ове установе.

Прве радионице, које ће одржати искусни тенери, у оквиру прве компоненте пројекта: "Запошљавање: мапирање тржишта рада и каријерно савјетовање" биће одржане у суботу, 18. и недјељу 19. новембра у просторијама приједорског Омладинског савјета.

Пета генерација младих лидера представља традиционални пројекат, који се у континуитету реализује, уз покровитељство предсједнице Фондације "Заједнички пут" Семире Хофман, Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске. Ове године подршку су дали Општина Нови Град и Град Приједор.



Оставите одговор