Решићева због пројеката ЕУ усаглашава ставове са Грубешом

Министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејла Решић и министар правде БиХ Јосип Грубеша, разговарали су данас у Бања Луци у вези реализације Споразума о техничкој сарадњи на успостављању система размјене података који се уписују у регистре удружења и фондација.

петак, новембар 17, 2017 / 16:01

Договорено је да се формира радни тим који ће даље радити на техничкој импементацији Споразума. "То ће бити заједнички тим кога ће чинити два члана Министарства правде БиХ, два члана Министарства управе и локалне самоуправе Републике Српске, два члана Федералног министарства правде и један члан из Брчко дистрикта" рекла је министрица Решић, додајући да је ово неопходно јер је ријеч о пројекту Европске Уније.

Било је ријечи о и програму РЕСП-е (Регионалној школи за јавну управу) јер је БиХ, почетком новембра преузела предсједавање овим програмом. Обзиром да се оперативни дио највећим дијелом односи на ентитете, односно локалне заједнице, план је да почетком наредне године буде одржан састанак министра управе и локалне самоуправе Републике Српске, министра правде БиХ и Федералног министра правде.

"Тада би договорили ходограм активности за годину дана, колико траје предсједавање БиХ Регионалном школом за јавну управу" најавио је министар Грубеша.



Оставите одговор