Брнабићка и Кахраман о економији и "заједничком културном наслијеђу"

Премијерка Србије Ана Брнабић и предсједник Скупштине Турске Исмаил Кахраман закључили су да је билатерална сарадња Србије и Турске у успону.

уторак, октобар 24, 2017 / 08:22

Премијерка Брнабић нагласила је да су Србији нарочито важни споразуми између Србије и Турске у домену пољопривреде и трговине и да ће Влада Србије настојати да обезбиједи још поволнијуу климу за будућа турска улагања у Србији.

За унапређење односа на билатералном нивоу од великог је значаја потписани Протокол о сарадњи два парламента, истакла је турска страна, који ће олакшати сарадњу на пољу културе, економије и безбједности.

Кахраман је изјавио да су у посљедњих неколико година у српској економији учињени значајни кораци захваљујући реформама Владе Србије, што је подстицај за све турске компаније које желе да послују у Србији.

На састанку је закључено да ће обје земље радити на очувању заједничког културног насљеђа, кроз рестаурације споменика културе у Београду, Голупцу и Новом Пазару, а за које је недавно, током Ердоганове посјете Србији, потписан протокол.

Речено је да је задатак обје државе да то насљедје сачува и пренесе будућим генерацијама, саопштено је из Владе Србије.



Оставите одговор