На годишњицу Кумановске битке Турска обожава Србију

Предсједник турског парламента Исмаил Караман рекао је данас у Београду да је Србија значајна земља на Балкану, као и да је значајна за Турску.

понедељак, октобар 23, 2017 / 18:39

"Србија има велику улогу како за околне државе тако и на Балкану. Она је значјна како за нас тако и за Балкан. Ми са Србијом имамо пуно тога заједничког. Имамо заједничку културу, дијелимо заједничку историју, имамо пуно тога од прошлости и за будућност", рекао је Караман послије састанка са предсједницом српске скупштине Мајом Гојковић.

Према његовим ријечима, Србија и Турска "нијесу сусједи, али су велики пријатељи". Он се захвалио на подршци Србије турским властима током неуспјелог пуча 2016. године.

Караман је навео да ће српски и турски парламент и даље "добро радити и сарађивати", као што ће чинити и Србија и Турска.

Маја Гојковић је навела да су два парламента 2015. потписала споразум о сарадњи, а да се послије посјете турског предсједника Реџепа Тајипа Ердогана Србији и утврђивања стратешких циљева сарадње Србије и Турске, што су и политичка и економска сарадња, може радити на меморандуму о формирању "заједничке комисије два парламента која би пратила сарадњу на нивоу влада".



Оставите одговор