Богданић у бризи око запослених мајки са Удружењем послодаваца Српске

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић, са сарадницима и представницима Јавног фонда за дјечију заштиту Републике Српске одржао је данас састанак са представницима Уније удружења послодаваца Републике Српске.

четвртак, октобар 19, 2017 / 15:28

На састанку је било ријечи о функционисању система дјечије заштите, посебно у домену који се тиче издвајања послодаваца током породиљског одсуства. Наглашена је потреба за бољим стимулисањем рађања, али и ефектнијим мјерама усмјереним на подршку запосленим мајкама. Саговорници су се усагласили да у наредном периоду анализирају тренутно стање у тој области и законску регулативу и понуде приједлоге за праведнију и ефикаснију расподјелу расположивих средстава у систему дјечије заштите.

Састанку је присуствовала и помоћник министра у Ресору за социјалну, породичну и дјечију заштиту Бранка Сладојевић, директор Јавног фонда дјечије заштите Републике Српске Недељко Јовић, помоћник директора Јавног фонда дјечије заштите Момир Попић предсједник Уније удружења послодаваца Републике Српске Драгутин Шкребић, предсједник Удружења послодаваца пољопривреде и прехрамбене индустрије Републике Српске Саша Тривић као и директор Уније Саша Аћић.



Оставите одговор