Чавић: Скандалозно именовање Радукића умјесто Шњеготе

Предсједник НДП-а Драган Чавић изјавио је данас је да је јучерашње засједање НСРС било "скандалозно" и да се десио низ незаконитости у вези са Главном службом за ревизију РС. Не коментарише Додикове изјаве због "менталне хигијене".

среда, октобар 18, 2017 / 13:57

Чавић је рекао да је након притисака на главног ревизора РС Душка Шњеготу, дошло до његовог незаконитог разрјешења, да би након тога синоћ незаконито именован в.д. главног ревизора Јово Радукић, који је до сада обављао функцију помоћника министра финансија за фискална питања у Министарству финансија РС.

Посљедња у низу незаконитости, истакао је Чавић, је незаконито разматрање ревизорског извјештаја о консолидованом буџету РС за 2016. годину, који синоћ нико није ни представио посланицима.

Подсјећамо, након што су опозициони посланици синоћ физички блокирали и пиштаљкама онемогућили одржавање 22. сједнице у великој сали, посланици владајуће већине су засједање премјестили у малу салу и 19 тачака експресно апсоливрали у року од неколико сати. Сједница је окончана јутрос, око два сата послије поноћи.

"Страшно. Скандал. Потпуно неприхватљиво. Ово је ствар која се не може толерисати", рекао је Чавић.

Рекао је и да је од синоћ Главна служба за ревизију РС дио Министарства финансија РС и да ће убудуће бити позитивни сви извјештаји у инситуцијама гдје су на челу СНСД, ДНС и СП.

"Именовати Јову Радукића за в. д. је манифестација безочности и подршке лоповлуку. Овако незаконито постављена, Служба за ревизију више нема смисла да постоји. Према закону, нема вршиоца дужности главног ревизора. То не постоји". казао је Чавић на конференцији за медије.

Оцијенио је да све то потврђује да је опозиција "била у праву са својим потезима".

"Нажалост, нисмо успјели да их спријечимо да донесу незаконите и нелегалне одлуке и да убудуће око седам милијарди КМ буду контролисане без пристрасности", додао је Чавић.

Рекао је да не жели да коментарише посљедње изјаве предсједника РС Милорада Додика о синоћњим дешавањима.

"Бринући о властитој менталној хигијени, немам намјеру да коментаришем шта он говори", истакао је Чавић и поручио да ће и на наредним засједањима опозиција користити све радње које им стоје на располагању да спријече "доношење незаконитих аката".



Оставите одговор