Опозиција: Поштујте Устав, закон и Пословник, па ћемо одложити пиштаљке

Посланици опозиционих партија у Народној скупштини Републике Српске, истрајавајући на законским условима за наставак рада, пиштаљкама су онемогућавали рад, а ријечима образложили зашто.

среда, октобар 18, 2017 / 08:48
Шеф Клуба посланика СДС у Народној скупштини Републике Српске Вукота Говедарица изјавио је да опозиција неће дозволити да већина урушава највишу законодавну институцију у Српској и кршење Устава, закона и скупштинског Пословника о раду.
Говедарица је рекао да посланици опозиције нису добили одговоре на посланичка питања и да нема ко да образложи ревизорске извјештаје, иако је речено да ће главни ревизор то да уради. Сматра да владајућа већина крши законе и Устав, те да је опозиција спремна да истраје у борби за њихово поштовање.

Каже да је опозиција требало да се још 2014. године адекватно супротстави владајућој већини у Српској.

Посланик ПДП-а Бранислав Бореновић тврди да опозиција није блокирала Скупштину, него да је зауставила нелегалан и једностран рад. Навео је да су били конструктивни и дали три приједлога за допуну дневног реда.

Посланик НДП-а Драган Чавић тврди да је опозиција принуђена да спријечи владајућу већину да доноси одлуке које су мимо Устава, закона и Пословника.

"Немамо намјеру да блокирамо институције, него оне који их користе за незаконитости. Оног тренутка када буду поштивани Устав, закони и скупштински Пословник о раду наставићемо са радом", рекао је Чавић.

Чавић је потврдио да је предсједник Парламента Српске Недељко Чубриловић изрекао опозицији мјере удаљења у складу са Пословником о раду.



Оставите одговор