Додик: Не слажем се да је сједница прекинута, већ је мало прекинута

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да главна вијест није то што опозиција омета засједање парламента Републике Српске, већ да скупштина ради.

среда, октобар 18, 2017 / 09:59

"Као пристојни људи прешли смо у малу салу", рекао је Додик, преноси РТРС.

Он је нагласио да сви посланици Народне скупштине имају равноправан статус и користе нека своја права.

"Не слажем се да је седница прекинута и блокирана. Она је у неком тренутку можда прекинута, али се наставила у пуном капацитету и то се може видети", рекао је Додик.

Он је навео да не зна колико ће опозиција политички капитализовати од ометања седнице Народне скупштине, заузимања неког стола у скупштини и онемогућавања других да раде.

"Ово друштво и његове институције неће престати да доносе прописе како треба и како је предвиђено. То ми апсолутно показујемо. Програмом рада Народне скупштине у наредном периоду имамо доста важних тачака дневног реда – буџет, економску политику, као и неке законе које треба усвојити. Наставићемо да радимо а они који мисле да им је главни политички домет да заузму један сто у скупштини, то је њихово…Сва срећа па скупштина има неколико сала и може да ради", рекао је Додик.

Он је навео да је 22. редовна седница парламента јавна и да ће медији имати увид у то што се ради на њој.

"Овде није прекршен ниједан пропис и веома је важно да Скупштина ради. Разумем да је медијски атрактивније послати причу о пиштаљкама, а нека се они (опозиционари) сами погледају како ружно изгледају кад пиште. То је њихов проблем и охрабрујем их да раде на такав начин", поручио је Додик.

Он је додао да је у Народну скупштину синоћ дошао због расправе о Предлогу закона о Фонду солидарности за дијагностику и лечење обољења, стања и повреда деце у иностранству, чији је предлагач.

"Расправа је о томе завршена и уверен сам да ће закон бити усвојен јер није било никаквих примедби и да ће помоћи великом броју деце и њиховим породицама којима је потребно лечење ван Српске. То ће увести више реда, него хаотично скупљање помоћи сваки дан и тај Фонд ће бити веома значајан", рекао је Додик.



Оставите одговор