Змајчеки: МУП РС ухапсио двојицу превозника миграната

У саопштењу о лишавању слободе два лица под сумњом да су превозила лица која нелегално прелазе границу, занимљиво је једино да службеници за односе са јавношћу сматрају једино да ријеч "Ситроен" не може бити написана азбуком.

среда, октобар 18, 2017 / 09:40

Припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске су у оквиру међународне акције кодног назива "ДРАГОН", коју предводи ЕУРОПОЛ, слободе лишили два лица иницијала З.Ћ. (1982) и М.А. (1981.), која су превозила илегалне мигранте са Косова.

Полицијски службеници су у мјесту Устипрача, општина Ново Горажде, 11. октобра, зауставили возило марке "Citroen" у којем је било пет илегалних миграната са Косова. Истог дана у Рогатици је такође слободе лишено једно лице са Косова. Сви мигранти су предати Теренској канцеларији Службе за послове са странцима Источно Сарајево. Након комплетирања предмета Тужилаштву БиХ биће поднесен Извјештај о почињеном кривичном дјелу "Кријумчарење људи".

Оперативна акција "ДРАГОН" је била усмјерена на спречавање и расвјетљавање кривичних дјела кријумчарења миграната и трговине људима. Акција је трајала од 09. до 13. октобра 2017. године, а спроведена је на подручју 27 држава ЕУ, те Норвешке, Шведске, Молдавије, Македоније, Босне и Херцеговине, Србије, Колумбије и Сједињених Америчких Држава (ДЕА).

У оквиру ове акције, која је на територији БиХ трајала од 11. до 13. октобра, учествовало је 16 агенција за провођење закона.



Оставите одговор