Крстио би га: Амфилохије Ђукановићев пријатељ

Лидер Демократске партије социјалиста Мило Ђукановић је мој пријатељ и то заиста искрено кажем, поручио је митрополит црногорско-приморски Амфилохије.

уторак, октобар 17, 2017 / 09:25

"Ђукановић је даровит човјек, успио је да уради много тога, али исто тако многе од суштинских ствари које ради или је урадио не би учинио да је био крштен код ћивота Светог Петра Цетињског и Светог Василија Острошког. Ево прилике да га крстимо, па ће другачије да се бави политиком и другим вриједностима. Надам се да ће ово прочитати. Није он без дамара да не чује", казао је Амфилохије за "Новости".

Он је поручио да је незадовољан што је режим у Подгорици 2008. године признао независност Косова и то баш у вријеме када је Ђукановић био премијер.

"Ту одлуку није донијела Црна Гора. Знам да 90 одсто црногорског народа тако не мисли, остајући вјерно духовним и моралним вриједностима вјековне Црне Горе. Признали су такозвано независно Косово и на тај начин признали паљење на стотине храмова по црногорској Метохији, убиства и силовања”, казао је Амфилохије.

Тијесно му у данашњој ЦГ

Власт у Приштини не признаје границу са Црном Гором.

"Нека сада моји Црногорци приупитају краља Николу у вези са тим границама, па ће им бити све јасно”, казао је Амфилохије.

Каже да му је тијесно у данашњој Црној Гори.

"Било би ми комотније да је остала она Црна Гора са границама из доба краља Николе Петровића и времена Зетске бановине, са својом Метохијом”, истакао је Амфилохије.

Да није Црногорац, него издајник, Амфилохије каже да му спочитавају марксисти из једне невладине организације.

"А моји преци су присајединили Морачу и Ровца Црној Гори. Ђед је погинуо у боју на Фундини, коме се ни данас не зна гроб. Ето, по њима ја нијесам Црногорац, иако сам дочекао краља Николу из Санрема у вријеме када сам био банатски епископ. Сјећам се да сам се на силу попео на брод који је био усидрен у барску луку. Требало је да уђе фратар из породице Савоја, али сам га ја предухитрио”.



Оставите одговор