Разговарали Говедарица и Фергусон (а није трактор)

Предсједник Српске демократске странке Вукота Говедарица састао се данас у Бања Луци са амбасадором Велике Британије у Босни и Херцеговини Едвардом Фергусоном са којим је разговарао о тренутној политичкој ситуацији у Републици Српској.

понедељак, октобар 16, 2017 / 20:16

Предсједник СДС-а је рекао да су на последњој сједници Народне скупштине Републике Српске странке опозиције указале на бахато понашање представника извршне власти у Републици Српској те истакао да министри морају одговарати на питања народних посланика која су од јавног значаја. Говедарица је истакао да је Влада дала одговоре на један дио посланичких питања али да је несхватљиво да Влада на одређен број питања констатује да није у прилици да понуди одговоре народним посланицима.

На састанку је разговарано и о ситуацији у Главној служби за ревизију након смјене Главног ревизора. Предсједник СДС-а Вукота Говедарица је изразио забринутост због чињенице да послије смјене Главног ревизора процедурално нико не може представити народним посланицима Консолидовани ревизорски извјештај о извршењу буџета.

Говедарица је истакао да је Српска демократска странка још прије смјене Главног ревизора указивала владајућој већини да ће Главна служба за ревизију бити паралисана уколико дође до смјене, те да је неопходно на сутрашњој сједници НСРС ставити ван снаге одлуку о разрјешењу Главног ревизора и његовог замјеника како би институција функционисала до избора новог ревизора.

Предсједник Српске демократске странке је изразио незадовољство радом Суда и Тужилаштва БиХ и истакао да су неопходне корјените промјене за шта су опозиционе политичке партије већ раније истакле политички став и полазну основу за темељним реформама.

Говедарица је упознао амбасадора Фергусона са садржајем Резолуције о стратешким циљевима Републике Српске 2018-2023 коју су опозиционе партије упутиле у НСРС, у којој је између осталог дефинисан став према НАТО-у.



Оставите одговор