Само онако у затвору: Владин састанак на Туњицама

Помоћник министра правде у Влади Републике Српске Перо Дуњић, одржао је данас, у просторијама Казнено-поправног завода у Бањој Луци, радно-консултативни састанак са директорима свих шест казнено-поправних завода у Републици Српској.

понедељак, октобар 16, 2017 / 20:08

На састанку је разговарано тренутном стању у казнено-поправним заводима Републике Српске, бројном стању и структури осуђених лица, безбједносној ситуацији, као и о раду запослених службеника у затворским управама у Бањој Луци, Источном Сарaјеву, Фочи, Бијељини, Требињу и Добоју.

Било је ријечи и о изради Закона о извршењу кривичних санкција Републике Српске, те о припреми правилника којим ће се прецизно прописати начин извршења рада у јавном интересу, након чега ће се створити претпоставке за примјену ове врсте алтернативних мјера за извршење кривичних санкција.

На састанку је констатовано да је стање безбједности у свим у казнено-поправним заводима на задовољавајућем нивоу.

Такође, донесен је и закључак према којем су казнено-поправне установе у Републици Српској задужене да, у сарадњи са надлежним полицијским управама, прате реализацију условних отпуста у складу са Законом о извршењу кривичних санкција Републике Српске.

Овом приликом извршен је и обилазак реконстуисаног дијела управне зграде Казнено-поправног завода Бања Лука.

"Настојимо да пратимо европске стандарде и добру праксу у извршењу кривичних санкција, стога и у наредном периоду очекујемо почетак реконструкције и адаптације Одјељења васпитно-поправног дома, а у складу са препоруком институције Омбудсмена БиХ", најавио је овом приликом помоћник министра правде у Влади Републике Српске Перо Дуњић.



Оставите одговор