Meланија Хрватима пријети тужбом због билборда

Прва дама Америке Меланија Трамп запретила је тужбом уколико у Хрватској, за 24 часа, не буду уклоњени билборди са њеним ликом на којима се, уз слоган "Само замисли колико далеко можеш догурати уз мало енглеског", рекламира школа енглеског језика. Аутори кампање без коментара.

уторак, септембар 19, 2017 / 17:43

"Предузеће које је радило ту маркетиншку кампању није упознато са хрватским прописима. Закон о обавезним односима и хрватски кодекс о оглашавању јасни су у том правцу да нико, нико не сме употребљавати лице, фотографију неког појединца у маркетиншке сврхе ако нема сагласност тог појединца", рекла је хрватском РТЛ-у адвокатица Наташа Пирц-Мусар, коју је Меланија Трамп ангажовала за тај случај.

Супруга америчког председника Доналда Трампа најавила је тужбу пошто се у Загребу појавила провокативна кампања за промоцију школе енглеског језика под слоганом "Само замисли колико далеко можеш догурати уз мало енглеског" уз фотографију Меланије Трамп.

РТЛ наводи да Меланија Трамп не само што је запретила тужбом него је и затражила да се билборди уклоне за 24 часа.

Аутори ове кампање, наводи РТЛ, до сада се нису оглашавали поводом најава тужбе.

Меланија Трамп је још раније поручила становницима родне Севнице у Словенији да престану да злоупотребљавају њено име у комерцијалне сврхе.

Портал Политико писао је да ће Севничани морати да се одрекну новооткривеног начина лаке зараде на имену прве даме САД, јер је Меланија Трамп, рођена Кнавс, ангажовала адвокатску канцеларију која становнике њеног родног места треба да упозори да њено име и лице не могу да користе у комерцијалне сврхе ако за то немају њену дозволу.

Откад је Трамп победио на председничким изборима у САД, Словенци су Меланијино име почели да лепе на све и свашта – од колача до меда.



Оставите одговор