Најјефтиније дрогирање је у Албанији

Албанија је земља са најјефтинијом дрогом и највећим потенцијалом корисника у региону, подаци су Канцеларије Уједињених нација за дрогу и криминал.

уторак, септембар 19, 2017 / 16:26

Према подацима које је прикупила Канцеларија УН, на тржишту наркотика, иако је ријеч о нелегалној трговини, владају економски закони понуде и тражње – што већа понуда цијене су ниже.

Подаци су показали да Албанија има најниже цијене у региону када је ријеч о хашишу и кокаину и има највећи потенцијал корисника.

Стручњаци који су радили на овом истраживању кажу да је Албанија мјесто порекла канабиса и транзитна земља за кокаин.

Већина наркотика се пребацује у државе Европе, али одређене количине остају у земљи, што повећава понуду, па самим тим снижава цијене.

Као друго, они наводе да је куповна моћ у Албанији ниска и да корисници наркотика нису у могућности да купују скупу дрогу, пренијели су албански медији.

Према подацима УНОДЦ, цијена кокаина у Албанији кошта просјечно 80 долара, док је просјек за регион процијењен на око 100 долара.

Чак и канабис је јефтинији него у било којој другој земљи у региону, па се тако један грам марихуане може добити за само пет долара, док се иста количина, на примјер, у Црној Гори, продаје за 26 долара.



Оставите одговор