Џез на Зеленковцу, 17. пут

 На излетишту Зеленковац, код Мркоњић Града, данас ће почети 17. Интернационални џез фестивал, на којем ће се представити музичари из Холандије, Словеније, Швајцарске, Србије, Хрватске и БиХ.

четвртак, јул 27, 2017 / 13:42

Данас ће наступити "Треф пик и разбојник" из Козарске Дубице, "Шаман џез" /Shaman jazz/ и "Џез апстракција – Маки и Пеђа".

Сутра ће се представити "Реј Дрма" /Ray Drma / из Швајцарске, "Џезва"  из Словеније, "Ејот" /Eyot/ из Ниша и Петер Сенстиус из Холандије.

У суботу, 29. јула, на фестивалу ће наступити бендови "Лос козмос"  из Кутине, "Сандеј сторис"  из Сарајева и "Ментална терапија" из Бањалуке.

Фестивал ће бити завршен у недјељу, 30. јула, наступима "Ју експо џеза", Драгана Вуковића, "Шева квартета", "Вибре" и "Балкан џез експреса"  из Бањалуке, те "Огњен Готовчевић бенда" из Београда.

Организатор Борислав Боро Јанковић каже да је фестивал ове године другачији јер је у потпуности усмјерен на џез бендове.

"Суштина је да имамо квалитетан музички догађај и јединствен џез фестивал у регији и шире. Очекујемо добру посјећеност, лијепо вријеме и опуштену атмосферу", навео је Јанковић.

Током фестивала биће промовисана и збирка пјесама "Црна ријеч" Алексе Јанковића.

Цијена дневне улазнице је пет КМ, а обезбијеђен је и простор за камп. Покровитељ манифестације је општина Мркоњић Град.



Оставите одговор