Вучићева прва линија одбране: Зорана Михајловић каже да је храбар

Зорана Михајловић је казала да се о Косову и Метохији до сада говорило "само по кулоарима" али да нико до сада није јавно позвао на дијалог о тој теми

четвртак, јул 27, 2017 / 08:50

Потпредсједница Владе Србије Зорана Михајловић оцијенила је данас да је питање Косова и Метохије "питање будућности и напретка Србије", а да је иницијатива предсједника Србије Александра Вучића за покретање унутрашњег дијалога о тој теми "храбар потез одговорног државника".

Како је саопштено из њеног кабинета, Зорана Михајловић је казала да се о Косову и Метохији до сада говорило "само по кулоарима" али да нико до сада није јавно позвао на дијалог о тој теми.

"У том дијалогу сигурно није најважније каква је била реакција албанског премијера Раме, нити какви су коментари свих они који имају потребу да провоцирају. Дијалог о Косову је питање свих нас, да видимо да ли смо спремни као народ да се погледамо у очи и да видимо да ли је ова генерација политичара дорасла решењу питања Косова", рекла је потпредсједница владе.

Наводећи да "не сумња у спремност предсједника Александра Вучића са сједне са свима да разговара", Зорана Михајловић је оцијенила да сви који желе да на питању Косова и Метохије стичу политичке поене "само показују да им је мјесто у политичкој прошлости".



Оставите одговор