Недостаје му рат: Том Харди би снимио нешто о БиХ

Популарни глумац Том Харди ће продуцирати и глумити у филму о рату у Босни и Херцеговини, сазнаје Варajетi.

среда, јул 26, 2017 / 16:32

Филм под називом "My War Gone By, I Miss It So" (Мој рат је прошао и тако ми недостаје) је базиран на истоименој књизи из 1999. године коју је написао Ентони Лојд, енглески новинар и ратни дописник. Филм ће режирати, али и продуцирати Гевин О’Конор и Скот ЛаСтаити.

Мој рат… је Лојдов лични исказ о рату у БиХ, као и његово наизменично искуство између онога што је доживио у БиХ и личне рефлексије времена које је провео у британској војсци, разводу родитеља, отуђењу од оца и зависности од хероина.

– Та књига је брутална, али и осјетљива прича која се бави и зависношћу и искуством рата. Погодио ме је Ентонијев рад и његове ријечи, искуство, и за мене је то један важан глас и књига – рекао је Харди.

Лојд је напустио Енглеску када је имао 26 година како би документовао рат у БиХ, гдје је свједочио страхотама које су се догађале.

– Ентонијеви мемоари су били ‘љубав на први поглед’. То је портрет рата какав никада раније нисам прочитао. Лична борба зависника од хероина који извјештава са линије фронта у Босни, најкрвавијег сукоба каквог Европа није имала још од Другог свјетског рата. Он користи адреналин из рата како би се борио против зависности од дроге. Осјећам се привилеговано и част ми је што имам прилику да донесем ову књигу у биоскопе – истакао је О’Конор.



Оставите одговор