Баш им је стало: ОХР се код Савановића бринуо за незапосленост у Српској

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Миленко Савановић разговарао је данас са шефом Канцеларије високог представника у БиХ (OHR) у Бањој Луци Маријаном Берец.

петак, јул 21, 2017 / 21:53

На састанку је разговарано о проблематици из ресорне надлежности Министарства, а посебан акценат је стављен на мјере које Влада Републике Српске предузима у смислу смањења незапослености као горућег проблема који оптерећује друштво.

Заједнички је констатовано да политичко неразумјевање на нивоу БиХ снажно кочи развој економије.

Министар Савановић је, с тим у вези, указао да Канцеларија високог представника треба да има избалансиран, објективан и непристрасан приступ према свим политичким субјектима у БиХ, као што је то дефинисао изворни Дејтонски споразум, јер ће се, како је нагласио, само на тај начин створити политички амбијент неопходан за интезивнији економски развој.



9 КОМЕНТАРА

  1. Министар је битанга као и његов претходник. Прича о мањем броју незапослених је манипулација коју остварују на разне начине. Један од начина је да незапослене који су годинама послије рата пријављени уцијењују и наговарају их да се „скину“ са евиденције а за узврат ће им се сваких шест мјесеци овјеравати здравствена књижица и неће имати „обавезу“ јављања на „биро“. У овој причи , по мени , нико из режима није невин па чак ни они службеници који овјеравају пријаве. Они скрушено кажу : „Ми овдје само радимо“ а то је врхунац цинизма јер то што они „само раде“ је и овјеравање „картона за пријаву“ НЕЗАПОСЛЕНОМ ДЕМОБИЛИСАНОМ БОРЦУ или ЧЛАНОВИМА ПОРОДИЦА ПОГИНУЛИХ БОРАЦА. Постоји само још једна могућност која би их оправдала а то је да су сви ови горе наведени : НЕПИСМЕНИ или ПОТПУНО НЕСПОСОБНИ што је апсолутно немогуће!
    Ако ниси „друг члан“ бити ћеш незапослен и изложен насиљу па и изругивању од оваквих битанги из режима. Када се присјетимо изјаве Ђокића (који је Савановићу био претходник) а рекао је (парафразирам) : „Држава (мислећи на Р. С.) НИЈЕ ДУЖНА СВИМА ОБЕЗБЈЕДИТИ ПОСАО“ (вјероватно само њима и њиховима) све нам је јасно. На ту изјаву се вежу и „бајине“ тезе (нисам сигуран ко је први ту тезу „провукао“ , да ли „баја“ или Вучић) о томе како : „СРБИ НЕ ЖЕЛЕ ДА РАДЕ А ПОСЛА ИМА“.
    Дубоко жалим што код нас не владају закони као у Кини. Било би овдје много посла за џелате.

  2. Па коко можете рећи да се овај вајни социјалиста не брине о запошљавању??? Па је ли човјек запослио своју супругу код свог страначког друга Срђана Тодоровића у Фонд за заштиту животне средине. Морао је човјек од некуд кренути? Па кренуо од властите жене.

    1. Баш си духовит!
      Јебач у рангу Змаја од Шипова.

    1. Славија,

      шта фали пити?

      Једноч сам на Фронталу већ био написао да у Библији пише да ни једна војска никад није ратовала о свом трошку, осим Раткове и Радованове?

      Та пита је символ те историјске чињенице.

      Пита нас је одржала, њојзи хвала!

    2. Славија,

      шта фали пити?
      ———————————
      Само ти рокај, ја не пијем! 😀

      Не говорим о ПИТИ као јелу, него споменику, а на тргу Патријарха Павла. Баш пристаје, као и еминентни гости који су га отварали.

  3. Славија,

    не знам зашто је теби неукус да један трг који носи име, у народу омиљеног патријарха, има споменик једном народном јелу.

    Сличан споменик имаш у руском граду Тули. Они су на споменик ставили медењак. Веома лијеп споменик.

    http://zabava.hrt.hr/250596/spomenik-medenjaku-u-ruskom-gradu-tuli

  4. Ма пусти ти питу! Де да ми мало о непотизму акуелне власти. Да видимо гдје ради предсједникова ћерка, гдје премијеркин син, гдје министра Савановића жена, гдје Радојчићева жена, гдје дјеца посланика из владајуће већине??? Све угледни грађани чиновничке земље дембелије.

Оставите одговор