Скапароти: Дошли смо ратом, остајемо због мира…

Врховни командант НАТО снага у Европи, амерички генерал Куртис Скапароти изјавио је данас у Приштини, током разговора са тзв. предсједником Хашимом Тачијем, да је Алијанса опредијељена да остане у јужној српској покрајини како би обезбиједила мир и стабилност у региону.

петак, јул 21, 2017 / 21:38

Како је саопштено из кабинета предсједника Косова, Тачи је током разговора оцијенио да је улога НАТО на Косову била одлучујућа "не само на очувању стабилности и јачању безбједности већ и у сарадњих свих заједница".

Тачи је команданта НАТО информисао о политичкој ситуацији на Косову, истичући да је Косово "успјешно окончало процес парламентарних избора који су били демократски, мирни и фер".

"Сада смо у процесу стварања институција Косова, које ће бити мултиетничке и са јасном евроатланском оријентацијом", казао је косовски предсједник.

Говорећи о регионалној сарадњи, Тачи је поздравио пријем Црне Горе у НАТО, изразивши наду да ће тај пут слиједитити и друге државе, "дајући на тај начин допринос дугорочном миру у региону".

Коментаришући трансформацију Безбједносних снага у Војску Косова, Тачи је рекао да ће се то догодити "у пуној координацији са НАТО и уз укључивање свих институција и националних заједница на Косову".

Командант НАТО снага у Европи разговарао је и с командантом Безбедносних снага Косова генералом Рахман Рамом.



Оставите одговор