Богдановићу рекордан уговор за једног новајлију

Богдан Богдановић ће од наредне сезоне играти у најјачој лиги свијета, пошто ће прећи у редове Сакраменто Кингса са којима ће потписати уговор на три године вриједан 36 милиона долара.

четвртак, јун 29, 2017 / 11:54

Ово ће бити највећи уговор који је један руки добио у историји НБА лиге, а надмашиће чак и Леброна Џејмса, који је за свој први руки уговор за три године добио 13 милиона долара. Почео је са 4.000.000 у првој сезони, да би у последњој добио 5.200.000 долара.

Богдан ће га готово троструко надмашити овим уговором са Сакраментом. Владе Дивац као генерални менаџер није жалио новац за ангажовање српског репрезентативца, који би требало да се обавеже на вјерност Кингсима 6. јула, када ће отићи у Америку да игра Љетњу лигу у Лас Вегасу.

Богдановић је претходне сезоне био један од кључних играча Фенербахчеа, са којим је освојио Евролигу у турско првенство а по мечу је у најјачкој клупској лиги Европе просјечно биљежио 14,6 поена уз 3,8 скокова, 3,6 асистенција и 1,1 украдених лопти.

Досад је најплаћенији руки у првој сезони био Карл Ентони Таунс, који је као 1. пик од Минесоте 2015. године добио уговор по коме је у 1. сезони добио 5.700.000 долара, уз повећање из године у годину.

Ипак, простом рачуницом је јасно да ће Богданов уговор бити готово дупло већи, јер ће по години добијати 12 милиона долара.



Оставите одговор