И потпредсједник обећао смрт Обамакера до јесени

Потпредсједник САД-а Мајк Пенс је јуче поновио обећање да ће Обамакер бити укинут до краја љета и поред тога што још увијек није сигурно да републиканци имају већину у Сенату за закон који предлаже влада.

четвртак, јун 29, 2017 / 10:51

У говору у фабрици у Кливленду, Пенс је бранио нови предлог закона и рекао да ће мјере предвиђене за проширење штедних рачуна за здравство учинити осигурање приступачнијим. Он је додао да ће закон смањити трошкове компанијама и омогућити државама да прилагођавају медицинске програме потребама.

"Предсједник (Доналд) Трамп вјерује у рјешења у државама а не у вашингтонске одговоре у стилу ‘једно рјешење за све'", рекао је Пенс.

Иако је гласање у Сенату одложено и расте број републиканаца који имају замјерке, Пенс је рекао да администрација "напредује сваки дан". И демократе су против укидања закона који се сматра највећим достигнућем Барака Обаме.

"Обамакер није успио и мора да нестане. Морате бити политички слијепи да вјерујете у супротно. Нажалост, Конгрес је пун таквих", закључио је потпредсједник САД-а.



Оставите одговор