Ердоган за вријеме поста причао о залогајима

Предсједник Турске Реџеп Тајип Ердоган поручио је како је свјестан кризних сценарија који се покушавају инсценирати у регији, те истакао како је његова земља велики залогај који није могуће прогутати таквим играма.

субота, јун 24, 2017 / 14:31

Ердоган је честитао надолазећи празник Рамазанског бајрама свим муслиманима у Турској, али и у свијету, казавши како муслимани остављају иза себе рамазан и са новим надама дочекују Рамазански бајрам. У остатку поруке осврнуо се на ситуацију у региону.

"Свјесни смо игри које се играју у Сирији и Ираку, исто тако примјећујемо сценарије кризе који се покушавају иНсценирати у регији. Но, надамо се да су сви свјесни ове стварности. Турска је довољно велики залогај који није могуће прогуатити овим играма. Одлучни смо да на терену дамо наш одговор онима који мисле да кроз ове игре могу узети нашу земљу”, поручио је Ердоган.

Додао је да ће бити касно када схвате своје грешке они који имају лоше намјере према територијалном интегритету и националном јединству Турске, као и њихови плаћеници.

"Територија на којој данас живимо добили смо као домовину која је натопљена крвљу наших предака. Наш задатак је да будућим генерацијама оставимо снажну, просперитетну, стабилну и сигурну земљу. А за то ћемо наставити даноноћно радити”, поручио је Еродган.



Оставите одговор