Калабић: Премијеркин ђон и Додикова коректност

"Око Владе и предсједника РС мотају се политичке кукавице које мисле да се не смије причати о проблемима у друштву. Они у ствари не желе да то раде да не би угрозили комодитет који су стекли”, изјавио је посланик СНСД-а у Народној скупштини РС Драго Калабић.

субота, јун 24, 2017 / 11:07

У интервјуу за "Еуро Блиц”, критичка оштрица Драге Калабића нарочито је била усмјерена према Дарку Томашу, начелнику општине Прњавор и Калабићевом главном унутарстраначком конкуренту на локалном нивоу.

"Дарко Томаш, нажалост, припада тој плејади кадрова који нису испунили очекивања, а које је послије преузела премијерка, и спада у групу неспособних кадрова који остављају лоше ствари иза себе”, рекао је Калабић.

Он је потврдио да се прексиноћ састао са предсједником РС и лидером СНСД-а Милорадом Додиком, те да је с њим разговарао о сукобима унутар прњаворског одбора ове странке.

"Предсједник Додик ми је рекао да ћу бити кандидат за Парламент БиХ и, ако некоме ту локално не ваљам, добар сам за врх партије. ја нисам рекао свој став, то је став предсједника. Мој став ћемо још видјети. ја не мијењам критички однос према СНСД-у”, открива Калабић.

Када је ријеч о "политичким кукавицама” на које алудирао, калабић сматра да они "немају снаге ни храбрости да покрену процесе”.

"Истовремено, шаљу поруку – не таласај – а онда све то трпају предсједнику Додику. не може он изнијети све то сам”, каже калабић.

Према његовим ријечима, рјешење је да се "промијешају карте”.

"Додик нам је обећао обрачун са битангама и криминалцима и ми чекамо ту врсту обрачуна. Сви кадрови премијерке су спорни или по способности или по спровођењу закона”, закључио је Калабић, поручујући да "премијерка и њени неспособни сарадници иду ђоном према њему”, док је "Додик у истој мјери коректан”.

Калабић је критиковао коалиционе партнере из ДНС-а.

(ЕуроБлиц)



2 КОМЕНТАРА

  1. Kalabic je, sto se tice politickih kukavica oko Dodika, sasvim u pravu. Zato, kada Dodik sidje sa politicke pozicije na sledecim izborima, sva bratija zajedno sa njim odlazi u zasluznu politicku penziju pa i sam Kalabic. Dodik i njegovi cuvari Republike Srpske naneli su neprocenjivu stetu srpskom entitetu koji su doveli do prosjackog stapa.

    1. “Zato, kada Dodik sidje sa politicke pozicije na sledecim izborima“

      Зоране,
      никад тих следећих избора нестати…

      Са том причом смо ушли у 12-у годину чекања да Додик сиђе са политичке сцене.

      Додикова позиција није добра, али га и таквог ова опозиција није у стању скинути са власти.
      На следећим изборима ће опозиција још више попушити.

      Фронталук ми је свједок да сам најбољи прогнозер на порталу.

Оставите одговор