НБА: Пикују ли, драфтују ли…

Синоћ је у Њујорку одржан НБА драфт, а као што је било и очекивано, плејмејкера Универзитета Вашингтон Маркела Фулца са прве позиције бирали су Филаделфија Севентисиксерси.

петак, јун 23, 2017 / 13:54

Овогодишња генерација младих играча једна је од најталентованијих до сада, а неки је чак пореде и са оном чувеном из 2003. године када су изабрани играчи попут ЛеБрона Џејмса, Кармела Ентонија, Двејна Вејда.

То је четврти пут да су Сиксерси имали првог пика, послије Дага Колинса 1973, Алена Ајверсона 1996. и Бена Симонса прошле године.

Фулц, 19-годишњи плејмакер Универзитета Вашингтон, гдје је прошле сезоне просјечно биљежио 23,2 поена, 5,9 асистенција и 5,7 скокова по утакмици, поручио је да је задовољан и поносан што ће се наредне сезоне опробати у НБА лиги.

"Невјероватан осјећај, ово је благослов и нешто о чему сам сањао", рекао је Фулц, који је у унутрашњој страни сакоа осликане све људе који су му значили нешто у каријери.

Са друге позиције Лос Анђелес Лејкерси су изабрали још једног плејмакера Лонза Бола, који важи за једног од најкреативнијих играча на овогодишњем драфту. Бол, , којег много пореде са Џејсоном Кидом, био је лидер НЦАА лиге по броју асистенција у прошлој сезони (7,6).

"Лудо је што ће ми Меџик Џонсон бити један од ментора, веома сам срећан, драго ми је што је све испало како треба", казао је Бол, док је његов отац Лавар истакао да очекује да Лејкерси са његовим сином већ прве године уђу у плеј-оф.

Бостон је са треће позиције бирао Џејсона Татума са Универзитета Дуке, док је Финикс изабрао Џоша Џексона, кошаркаша који важи за фантастичног дефанзивца. Пети пик је био Де Арон Фокс којег је бирао Сакраменто, док ће Џонатан Ајзак код нашег Николе вучевића у Орландо.

Минесота је као седмог пика изабрала Лаурија Маркканена, који је одмах отишао у Чикаго као дио трејда у којем је у Вулсе стигао Џими Батлер, Њујорк је бирао Франка Нтиликину, Далас Дениса Смита док је Сакраменто изабрао Зека Колинса, који је одмах трејдован у Портланд. Тиме је закључен ТОП 10 на овогодишњем НБА Драфту.



Оставите одговор