Балабан: Избачен сам из ДНС, само још да јаве

Избачен сам из Демократског народног савеза и то птице на грани знају, али Главни одбор ДНС-а још формално треба да донесе одлуку о томе, рекао је данас за "Независне" Будимир Балабан

четвртак, јун 22, 2017 / 23:19

"Садашња гарнитура ДНС-а ме не жели у странци не знам из којих разлога", додао је Балабан.

Како сазнајемо, он би са дужности потпредсједника ГО ДНС-а требало да буде разријешен почетком јула. И даље актуелни предсједник Скупштине града рекао је да остаје при идеји да у градском парламенту формира клуб одборника који ће се залагати за интересе грађана.

Недељко Чубриловић, предсједник ГО ДНС-а, каже да у странци није било никаквог искључивања и да у вези с тим треба да се обратимо Марку Павићу, предсједнику ДНС-а.

Павић је рекао да тренутно није у РС тако да ништа не може да коментарише, али је кратко рекао да се питање Балабана односи на градски ниво.

Градски одбор ДНС-а јуче је саопштио да је циљ Балабана разбијање коалиције ДНС – СНСД и стварање политичке кризе, чиме би били успорени или заустављени битни пројекти за грађане овог града.

"Балабан је радио на формирању новог клуба одборника у Скупштини града који би имао за циљ разбијање ДНС-а, као и наших коалиционих партнера СП-а и Уједињене Српске, те притисак на градоначелника Игора Радојичића", наводи се у саопштењу.

У ДНС-у наглашавају да је Балабан желио да сви градски проблеми и рјешења буду његово приватно питање, не желећи да се на било који начин отвори разговор у вези са проблемима у раду Центра за социјални рад, те утврде тачне чињенице.

"Објашњење о формирању новог клуба, који би се бавио интересима грађана јер ‘политичке партије забораве грађане послије избора’, је потпуно нејасно јер је у неким медијима Балабан најавио да би клуб могао прерасти у политичку странку, што је у потпуности контрадикторно", наводи се у саопштењу.

"Градски одбор ДНС-а му жели сву срећу у формирању новог клуба и политичке партије, уколико се одлучи на тај корак. Из свега овога јасно се може закључити да је ДНС увијек био уз Балабана, а он уз ДНС само кад је њему одговарало", истичу у саопштењу.

Радојичић је у сриједу након састанка коалиционих партнера СНСД-а, ДНС-а, СП-а, Уједињене Српске и одборника из реда националних мањина Саше Чудића, рекао да Балабан треба да поднесе оставку на мјесто предсједника Скупштине града или ће бити опозван.

"Сви потписници коалиционог споразума сматрају да он више не ужива наше повјерење. Затражено је да поднесе оставку или ће га представници коалиције опозвати", истакао је Радојичић.



1 КОМЕНТАР

Оставите одговор