17.04.2017.

nika, 18.04.2017. 11:27:04 [169817]
Драго ми је да сте објавили овај текст који отвара неколико веома важних тема о сумњивом о дјеловању ове опскурне НВО.
Ја, рецимо, препознајем рукопис по којем је дјеловао и сада већ чувени Каргановић: једна опскурна НВО без икаквих референци се утали са руководиоцем владине институције о спровођењу "пројекта" који истражује злочине над Србима, а у игри су велике паре из нашег буџета. Извјештаји НВО су непотпуни и нетранспарентни а токови новца неистражени и недоступни. Чим неко покуша да истражи токове новца и резултате "пројекта", бива одмах жигосан као страни плаћеник, сорошевац, изрод српски итд.

Умјесто конкретног одговора на питање "на шта сте потрошили паре" које је морало бити пропраћено фактурама, уговорима, изводима из банака итд., од стране Душана Павловића смо добили бесловесне трактате у смислу "коме смета истраживање геноцида над Србима". Његов наратив је увреда здравог разума.

Треба у ту опскурну НВО послати истражне органе.
Душан Ј. Басташић, 18.04.2017. 11:58:16 [169818]
Већ дуже вријеме, колико сам то у прилици, пратим активности око увођења образовања о холокаусту у наставне програме у Српској. Дуго би трајало да везано за то детаљно изнесем и аргументујем свој став али ево укратко:
-Сматрам поражавајућом и понижавајућом чињеницу да у наш образовни систем не уводимо образовање о Геноциду, Србоциду или Покољу (како год желите) над Србима почињеном од стране НДХ или барем образовање о Геноциду и холокаусту, него: Образовања о холокаусту. Напомињем да наш већином неук народ нема појма да се појам холокауста односи искључиво на страдање Јевреја. То је разлог да се радује новостима да ће дјеца коначно учити о “холокаусту над Србима..”

-Сматрам непромишљеном одлуку да се кадрови који ће образовати нашу дјецу школују (о трошку Српске) у иностранству, јер Израел је за мене иностранство и пажљиво бирају за ту “обуку”.

-Сматрам чистом манипулацијом, покушајем амортизације неугодних изненађења и готово залудним чином покушај да се свега годину дана прије почетка наставе, програм који се од почетка (2007) јасно зове: Образовање о холокаусту, покуша представити као програм: Едукација о геноциду над Србима у НДХ и холокаусту. (http://www.rpz-rs.org/opcija/btg_novosti/0/528/rpz-rs/Poziv/za/ucesce/u/Medjunarodnoj/skoli/Holokausta #.WOwDsLh97rd , http://www.rpz-rs.org/sajt/doc/file/fajl_novosti/1/05/00901_20150326_Program.pdf , http://www.rpz-rs.org/sajt/doc/file/fajl_novosti/1/09/01080_20160225_Program_seminara.pdf , http://www.rpz-rs.org/opcija/btg_novosti/0/798/rpz-rs/Seminar/u/Institutu/Jad/Vasem/u/Jerusalimu #.WOwEhbh97rd ).

-Нашао сам програм Едукације о геноциду над Србима у НДХ и холокаусту у коме видим да је први говорник оснивач удружења Нефеш Хаја Душан Павловић на тему: "Образовање о Холокаусту као европска образовна норма" .

Сасвим је легитимно да се удружење Нефеш Хаја готово искључиво бави темом страдања Јевреја, носи назив на старојеврејском језику, да се њени прваци образују у иностранству, тачније у Израелу.
Свакако је чудно и тешко прихватљиво да се једној невладиној организацији са тим карактеристикама да водећа улога у државном пројекту припрема за Образовање о геноциду над Србима.


Напомена: остављања коментара је омогућено само регистрованим корисницима!
Уколико нисте регистровани - региструјте се.