Oтказан "Човићев" састанак у Мостару

Данашњи, дуго најављивањи састанак политичких лидера у Мостару, под покровитељством Драгана Човића, лидера ХДЗ-а и предсједавајућег Предсједништва БиХ, је отказан.

среда, јул 26, 2017 / 10:37

Како јављају агенције, након што је свој долазак на састанак отказао Бакир Изетбеговић, предсједник СДА, исто је у телефонском разговору са Човићем учинио и Фахрудин Радончић, предсједник СББ-а, па је сходно томе Човић по свему судећи закључио да је састанак у "крњем" саставу беспредметно организирати.

Свој долазак је једино био потврдио Милорад Додик, предсједник СНСД-а, док се Младен Иванић, члан Предсједништва БиХ и представник Савеза за промјене, двоумио, што је потврдио и лидер ПДП-а Бранислав Бореновић.

"Састанак у формату у којем је Додик за нас губи смисао. Ми смо већина на нивоу институција БиХ и прво ми треба да разговарамо, а тек након тога да се обавијесте други политички субјекти. Имамо право да кажемо како на састанку с Додиком нема смисла сједити", рекао је раније Бореновић.

Није познато да ли ће се сада састати Човић и Додик, будући да је нешто раније планиран и најављен њихов заједнички ручак у Мостару.

(Независне)



Оставите одговор