Министарство пољопривреде ПОЛ-МОТ не може написати ћирилицом

Ово саопштење је занимљиво за Фронтал.СРБ јер се наставља пракса наших потпарола у Влади РС, да се имена страних компанија и одређених појмова који истима звуче недостојно српског језика, остављају латиницом у ћириличном тексту.

уторак, јул 25, 2017 / 19:04

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске проф.др Стево Мирјанић разговарао је данас у Бањалуци са пољском привредном делегацијом коју је предводио предсједник Пољско – балканске привредне коморе и власник предузећа POL-MOT Андрзеј Зарајчек о могућностима сарадње ове пољске компаније са фирмама из Републике Српске.

Министар Мирјанић је истакао да је Република Српска заинтересована за сарадњу у производњи пољопривредних машина и прикључака, те да након посјете пољске делегације треба дефинисати носиоце и облике те сарадње.

Представници компаније POL-MOT изразили су спремност за кооперацију са фирмама из Републике Српске када је у питању производња дијелова за тракторе и прикључака за пољопривредне машине.

Они су изразили интерес и за отварањем продајног салона Фабрике трактора и пољопривредних машина "Урсус" у Бањалуци, која је у власништву холдинга POL-MOT.

Разговору је присуствовао и предсједник Подручне привредне коморе Бањалука Горан Рачић.

Служба за односе са јавношћу



Оставите одговор