Како Фронтал да чита ново бањолучко пиво – Х Бијело?

Фронтал.СРБ наставља да усамљено указује на одсуство српског језика у свакодневном животу Српске, па саопштење из Бањолучке пиваре доносимо такође пресловљено.

четвртак, јул 20, 2017 / 15:00

Након специјалне фестивалске лименке, Бањалучка пивара је припремила још једно изненађење у сусрет десетом рођендану Нектар Демофеста, који ће бити одржан од 20. до 22. јула на тврђави Кастел у Бањалуци. Наиме, као генерални покровитељ фестивала, Бањалучка пивара је креирала Нектар X Вајс, лимитирано издање пшеничног пива, које ће бити искључиво доступно током десетог издања Нектар Демофеста на простору тврђаве.

"Наш главни мајстор пивар је направио ново крафт пиво за обиљежавање десетогодишњице Нектар Демофест фестивала које смо назвали Нектар X Вајс. Циљ нам је био да направимо освјежавајуће пиво са воћним укусом за вреле љетне ноћи. Одлучили смо се да на овај начин изненадимо све љубитеље врхунског пива и сјајне музике, који су сарадњом ова два домаћа бренда постали заштитни знак Бањалуке, " поручују из Бањалучке пиваре.

Из Демофеста, највећег фестивала демо бендова у југоисточној Европи не крију одушевљење потезом Бањалучке пиваре.

"Ово је заиста велико изненађење за Демофест и заиста нам је драго што ћемо и овај поклон моћи да подијелимо са свим нашим посјетиоцима током три дана фестивала. Из Бањалучке пиваре су још једном показали да у попуности разумију и подржавају мисију Демофеста те се надамо да ћемо и у будућности моћи да рачунамо на њихову подршку", казали су организатори Демофеста.

Нектар X-Вајс обилује воћним аромама, међу којима се највише распознаје укус банане са благим трагом клинчића и диње. Ово пиво је направљено са три врсте слада, пшенични слад, свијетли слад и минхенски слад. Сваки од ових сладова носи са собом специјалан укус, али минхенски слад је нарочито важан јер даје одређену ноту карамеле, меда и благи укус прженог хљеба. Овај слад такође утиче да пиво има мало тамнију боју. Оставили смо и доста нашег специјалног пшеничног пивског квасца који са собом доноси воћне ароме и који чини пиво мутним и пуним укуса. Све ове дивне састојке вежу наше посебно одабране сорте хмеља које овом пиву дају благу горчину и питкост, а бистра планинска вода из кањона ријеке Врбас доноси свјежину која је препознатљива за наше производе.

У Бањалучкој пивари истичу да је овог специјалног пива направљена сасвим мала количину, за свако вече фестивала, и продаваће се на само три локације.



Оставите одговор