Бакир примио Миловог предсједника скупштине

Члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић примио предсједника Скупштине Црне Горе Ивана Брајовића.

четвртак, јул 20, 2017 / 15:40

Члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић изразио је добродошлицу предсједнику Скупштине Црне Горе Ивану Брајовићу. Саговорници су нагласили да су билатерални односи БиХ и Црне Горе добри и пријатељски, без отворених питања. То потврђује задовољавајући интензитет билатералних контаката на највишем нивоу, што доприноси развоју укупних билатералних односа.

Саговорници су поздравили рад група пријатељства у Парламентарној скупштини БиХ и Скупштини Црне Горе, које могу допринијети даљем развоју односа двије пријатељске државе.

Истакнуто је да постоји потреба за инфраструктурним повезивањем те за интензивирањем ekonomske saradnje, posebno u oblasti prehrambene industrije, turizma i građevinarstva.

Сарадња двију земаља је од великог значаја и у процесима приступања Европској унији и НАТО-у. Обје земље сматрају односе са сусједима стратешким приоритетом у својој спољној политици, уз одржавање континуитета и продубљивања добросусједских односа.

У име предсједавајућег Предсједништва БиХ др Драгана Човића, састанку је присуствовао савјетник Тугомир Чуљак, а у име члана Предсједништва БиХ др Младена Иванића, састанку је присуствовала савјетница Диана Чекић.



Оставите одговор