Хладноратовска геријатрија: Мек Кејн јастребује као да је Роналд Реган

Амерички сенатор Џон Мекејн оптужио је руског лидера Владимира Путина да је покушао да збаци владу Црне Горе, коју је назвао "лијепом, малом земљом".

недеља, јул 9, 2017 / 21:07

Гостујући у емисији на ЦБС, Мекејн је рекао да се руски предсједник "извукао" покушавајући да, како тврди републикански сенатор, промијени резултат америчких предсједничких избора 2016. године", а да није било казне за те покушаје.

"Знамо да је Русија покушала да промијени исход наших избора у новембру прошле године. И нијесу успјели, али је заиста било софистицираних покушаја да то ураде", рекао је Мекејн.

Он је нагласио да Москва није платила "никакву цијену за то".

"Да сте ви Владимир Путин, кога сам упознао током година, ви сједите тамо и извучете се иако сте буквално покушали да промијените исход не само наших избора. Француских избора. Покушао је да збаци владу Црне Горе, лијепе мале земље. И није било никакве казне", рекао је Мекејн.

Коментаришући данашње објаве на Твитеру америчког предсједника Доналда Трампа, у којима наводи да је с Путином разговарао о формирању непробојне јединице за сајбер безбједност, Мекејн се насмијао на идеју о таквом плану.

"Сигуран сам да би Путин могао да буде од огромне помоћи, с обзиром на то да он спроводи хаковање", рекао је Мекејн.

Трамп је данас објавио на Твитеру да је с Путином у Хамбургу разговарао о формирању јединице за сајбер безбједност, која би се бавила заштитом од хакерских напада током избора.

Такође се осврнуо и на питање мијешања Русије у америчке изборе, о чему је такође разговарао са Путином у Хамбургу.

"Снажно сам два пута притиснуо предсједника Путина о руском мијешању у наше изборе. Он је то жестоко одбацио. Већ сам рекао своје мишљење…", додао је Трамп.



Оставите одговор