Десетине хиљада у Истамбулу окончале Марш правде против Ердогана

Десетине хиљада присталица опозиције окупило се вечерас у Истамбулу, како би обиљежили окончање 450 километара дугог антивладиног марша, чији је иницијатор лидер опозиционе турске Републиканске народне партије, Кемалу Киличдароглу.

недеља, јул 9, 2017 / 21:13

Како преносе агенције, Киличдароглуу је успјело оно што је до сада обично радио предсједник Турске Реџеп Тајип Ердоган – да окупи масу људи на тргу у истанбулском предграђу Малтепе.

"Нико не треба да мисли да је овај марш последњи. Ово је први корак! Сви треба добро да знају да је 9. јул нови корак, нова историја, ново рађање", поручио је Киличдароглу присталицама који су му узвратили узвицима "Правда!".

АФП наводи да је "обично само Ердоган у стању да мобилише толику масу људи на својим бљештавим митинзима, и да је и сам у прошлости организовао масовна окупљања присталица на подручју Малтепеа".

Агенција наводи да је "море људи" испунило трг у том истанбулском предграђу, на азијској страни града. Протестни "Марш за правду" организовао је Киличдароглу у знак протеста због хапшења посланика те странке Ениса Бербероглуа.

Протестни марш кренуо је 15. јуна из Анкаре, након што је посланик и бивши новинар Бербероглу осуђен на 25 година затвора због оптужбе да је једном листу одао повјерљиве информације.



Оставите одговор