Per Principio СНСД

Посланици СНСД-а у Представничком дому ПС БиХ на карактеристичан начин показују принципјелност и досљедност у политичком дјеловању.

четвртак, јул 6, 2017 / 09:33

То се посебно огледа у бојкоту предсједавајућег Шефика Џаферовића и напуштању сједнице након што већина не прихвати њихов захтјев за његову смјену. Иако је Никола Шпирић још прије 14 година био члан Колегијума и скупа са Шефиком предсједавао сједницама, сада су се он и остали посланици СНСД-а напрасно просвијетлили па бојкотују Џаферовића и сједнице.

Ипак бојкот је често селективан, па је Шефиково предсједавање некада прихватљиво уколико се бране витални национални интереси по СНСД-у. Са бурним аплаузом и одушевљењем у Бијелој Сали недавно су дочекани посланици Додикове странке када су бојажљиво и срамежљиво, један по један спуштених глава загледаних у телефон, враћали се на сједницу како би подржали повећање акциза за гориво и наметнули нове намете грађанима покорно испуњавајући директиве ММФ-а. Занимљиво да су се посланици СНСД-а тихо ушуњали на сједницу само пар дана након што је њихов лидер у свом стилу категорично устврдио да неће гласати за акцизе. Не само да су сви његови посланици гласали за акцизе, већ је шеф Клуба Сташа Кошарац имао сталну координацију и телефонску линију са Бакиром Изетбеговићем, додуше не трошећи своје импулсе већ Шефикове јер су они јефтнији у ВПН СДА мрежи.

Сам Никола Шпирић често је витални национални интерес за СНСД. Тако се бојкот Шефика прекида и посланици враћају на сједницу како би се Шпирић предложио и изгласао за предсједника Заједничке парламентарне комисије за надзор Обавјештајно-безбједносне агенције. Злогласна УДБА је уткана у саме темеље СНСД-а, па није чудно што су и синоћ посланици напрасно прекинули лажни бојкот Шефика Џаферовића и у вечерњим сатима поново дошли на сједницу како би бранили Шпирића и његову смјену са функције предсједника Комисије за надзор ОБЕ због пропуста у раду. Када треба изгласати Николу Шпирића на неку функцију, или кад треба увести нове намете и задужити грађане, посланици СНСД напрасно заборављају српске жртве на Возући и муџахедине, и не смета им да сједе са Шефиком и скупа гласају.

Судови и историја ће утврдити ко је одговоран за велике злочине и страдање недужних Срба на Возући и осталим мјестима, али је крајње непримјерено и неморално злоупотребљавати невино пострадале у дневно-политичке сврхе и манипулисати емоцијама грађана зарад тренутних политичких интереса који се мијењају из дана у дан.

О принципјелности и досљедности Додика и СНСД-а могли би се написати томови и читаве студије, и описати специфичан стил "Пер принципио СНСД" представљајући велике заокрете у ставовима, од јуначења до пузања према ММФ-у, побачајима Вучићу и Николићу, представницима међународне заједнице, кредиторима, Сарајеву… За овакво понашање народ је давно смислио пословицу која каже да ставити образ под задњицу често није лијепо, али буде корисно!

(Небојша Вукановић)



Оставите одговор