Тачијеви утисци послије Вучића: Када змија о помирењу прича

Терориста и оптужени ратни злочинац, Хашим Тачи, у функцији предсједника јужне српске покрајине, изјавио је након састанка са предсједником Србије Александром Вучићем да дијалог Београда и Приштине улази у нову фазу.

понедељак, јул 3, 2017 / 14:15

Он је, у изјави новинарима, казао да је имао плодотворан састанак са предсједником Вучићем, на којем је разговарано о припремама за наставак дијалога који треба да води ка нормализацији односа и помирењу "двије земље и два народа".

"Ово ће бити нова фаза дијалога, која треба да води ка нормализацији и помирењу у корист два народа, али и цијелог региона", подвукао је Тачи, чији надимак из терористичких ОВК дана је био "Змија".

Најавио је да ће у наредном периоду технички тимови анализирати и предложити теме за наставак нове фазе дијалога.

"Надам се и увјерен сам да је помирење Срба и Албанаца нешто што се може постићи. То је у интересу Косова, Србије и цијелог региона, а Косово ће томе бити у потпуности посвећено и одговорно ће се понашати", нагласио је Тачи.

Пренио је новинарима да је у билатералном разговору са европском представницом за спољну политику и безбједност федериком Могерини говорио о будућим корацима Косова према ЕУ.

"Разговарали смо о конкретним корацима пред нама на европском путу како би превазишли изолацију Косова", закључио је он.



Оставите одговор