Кадија те тужи, кадија ти служи: Кељменди пуштен на слободу

Основни суд у Приштини одлучио је да ослободи Насера Кељмендија како би се бранио са слободе.

четвртак, јун 29, 2017 / 10:45

Према одлуци тог суда Кељменди је обавезан да се одазива на свако рочиште, али његово пуштање из притвора није условљено непрестаним боравком на Косову, потврдио је његов адвокат, пренијели су приштински медији.

Кељмендију се пред Основним судом у Приштини суди за убиство Рамиза Делалића и организовани криминал, а како је потврдио његов адвокат Бесник Бериша његов клијент је добио право да се брани са слободе.

Бериша је на друштвеним мрежама објавио да је приштински суд ослободио Келмендија притвора, те додао да је "Специјално тужилаштво ЕУЛЕX-а изгубило битку у вези мјере притвора" за његовог клијента.

"Одлука Основног суда о ослобађању Кељмендија мјере притвора је коначна и не може се уложити жалба", написао је Бериша.

Касније Бериша је за Радио Слободна Европа изјавио да његов клијент не мора бити све вријеме на Косову, али се мора одазвати сваком судском позиву на рочиште.

Насер Кељменди, један од најтраженијих особа који је сматран вођом организоване криминалне групе и који се већ годинама налази на "црној листи САД.

Држављанин је БиХ и Косова, а у притвору је од маја 2013. године када је ухапшен по Интерполовој потјерници.

Кељменди је ухапшен на Косову, гдје је пребјегао из БиХ, а након вишемјесечног скривања.

Специјално тужилаштво Косова га терети за организирани криминал, тешко убиство и куповину, посједовање, растурање и неовлашћену продају разних врста наркотика.

Суђење Кељмендију почело је 2015. године, када је изјавио да се не осјећа кривим ни по једној тачки оптужнице. По њему, "процес је монтиран у Босни и Херцеговини".



Оставите одговор