Сумрак демократије: Црна Гора је постала Црна Хроника

Одбацивањем кривичне пријаве против против помоћника директора Управе полиције Николе Јањушевића који се сумњичио за пребијање, злостављање и мучење возача Демократске народне партије (ДНП) Душана Кнежевића 17. октобра 2015, тужилаштво је постало саучесник у прикривању покушаја убиства који се тог јутра догодио испред Скупштине Црне Горе, саопштено је из ДНП-а.

уторак, јун 27, 2017 / 01:51

Основно државно тужилаштво у Подгорици одбацило је прошле недјеље кривичну пријаву против Јањушевића и Н.Н. ли­ца из Посебне јединице МУП-а Црне Горе, коју је поднио Душан Кнежевић, који је тврдио да су га они брутално претукли на протестима који су организовани испред зграде Скупштине у Подгорици 17. октобра 2015. године.

"Иако у образложењу одлуке Тужилаштва не споре да је Душан Кнежевић задобио тешке тјелесне повреде, у овој институцији сву одговорност пребацују на Н.Н. лица аболирајући Николу Јањушевића који га је по изјавама свједока први ударио и командовао његовим пребијањем", саопштио је предсједник ДНП-а и члан предсједништва ДФ-а, Милан Кнежевић.

Он је најавио кривичну пријаву против начелника Центра безбједности Подгорица, Јовице Речевића.

"Пошто се у образложењу одбацивања кривичне пријаве констатује да је акцијом разбијања мирних протеста 17. октобра командовао Јовица Речевић, начелник Центра безбједности, ДНП ће против њега и Н.Н. лица поднијети нову кривичну пријаву за покушај убиства Душана Кнежевића", наводи се у саопштењу Кнежевића.

Он је оцијенио да је очигледно да се у том случају покушава створити атмосфера колективне амнезије у полицији, "као и кад је претучен Мијо Мартиновић".

"Имајући у виду да је Јовица Речевић командовао акцијом разбијања мирног протеста ДФ-а 17. октобра, онда ће он као одговорно лице сигурно знати ко су припадници полиције који су прекомјерном употребом силе угрозили живот Душана Кнежевића", казао је Кнежевић.

Кнежевић сматра да је пребијање његовог возача била порука упућена њему.

"Нећу да вјерујем да црногорска јавност у вези овог случаја ћути годину и седам мјесеци због тога што је Душан Кнежевић Србин, што је запослен у ДНП-у, и што није спреман да прави било какве нагодбе са налогодавцима његовог покушаја убиства. Његов једини гријех је што је мој пријатељ и возач, и што су у полицији помислили да ће његовим пребијањем мени послати поруку да и ја могу слично проћи", саопштио је Кнежевић.

Лидер ДНП-а је поручио да ће правда свима кад тад покуцати на врата.

"И онда кад након оваквог поступања институција саопштим да не вјерујем црногорском правосуђу и да ћемо се сами бранити од свих даљих покушаја угрожавања наше безбједности, бивам оптужен да изазивам грађански рат. А они који нас из дана у дан нападају добијају државне награде, станове, куће, аутомобиле и бивају проглашени народним херојима због заслуга у обрачуну са ДФ-ом. Због тога је наша дужност да истрајемо у овој борби и наставимо са раскринкавањем свих изопачености овог режима, а у томе нас не може зауставити ниједна од ових заробљених и компромитованих институција, јер ће правда свима кад тад покуцати на врата", заључио је Кнежевић.



Оставите одговор