Шта све траже од организатора ревијалци Демофеста

Фронтал.СРБ је пријатељ Демофеста, али њихова и друга саопштења која садрже пуно ријечи у изворном облику на енглеском језику, преносимо искључиво пресловљавањем,

петак, јун 23, 2017 / 11:20

До десетог Демофеста остало је мање од мјесец дана, а међу више од 65 бендова који ће засвирати на тврђави Кастел, налази се и неколико интернационално познатих извођача, као што јамајкански музичар Кy-Мани Марлеy, пунк легенда Маркy Рамоне из САД, британски Рудиментал ДЈ сет и Фреемасонс, Функерман из Холандије и најпознатији бх. састав Дубиоза колектив.

Увелико је познато да глобалне звијезде неријетко имају необичне прохтјеве када стигну у град у којем наступају, али за овогодишње госте Демофеста и Бањалуке очигледно не важе таква правила, па су и њихове жеље прилично скромне у односу на оно са чим су се организатори бањалучког фестивала демо бендова до сада сусретали.

Тако су пунк роцк суперстар Маркy Рамоне и његова екипа захтијевали да једне ствари мора бити у изобиљу – воде. Ту су и разни обични и газирани сокови, те пар енергетских напитака. Маркy Рамоне је као прави пункер захтијевао само једну врсту пића која садржи алкохол, а то је пиво, што ће бити најмањи проблем ако се има у виду да је Нектар пиво генерални спонзор Демофеста. Када је храна у питању, амерички музичари немају неких специјалних прохтјева, осим што се не смије радити о фаст фоод или јунк фоод јелима. Када је бекстејџ у питању, акценат је на туњевини, сардини, лососу и воћу уз већ побројана пића. У њиховом рајдеру стоји само један једини захтјев који је се мора испоштовати и око тога нема расправе – Маркy Рамоне је изричито тражио собу са кадом.

Кy-Мани Марлеy са Јамајке стиже са тимом који чини чак 16 људи, али ни они не важе за захтјевне звијезде, па су тако тражили стандардни доручак, док ће им за ручак бити довољан шведски сто који подразумијева пилетину, салату и два једноставна јела од тјестенине или бургере. Након наступа, екипа је тражила рибу са поврћем, пиззу, а као замјена могу послужити и сендвичи са пилетином и туњевином, као и вегетеријански сендвичи, тим прије јер Кy-Манијев тим има 10 вегетеријанца. Акценат је на много свјежег воћа и природних сокова, на што већем избору сирева, крекера и орашастих плодова. Када је пиће у питању, Кy-Мани и његов бенд су тражили нешто пива, по једну флашу ликера и коњака, као и двије флаше бијелог рума.

Британски Рудиментал који долазе са ДЈ сетом имају само један захтјев када је храна у питању – да то буде топао и здрав оброк са веганским опцијама. Баш као и горепоменуте колеге, тражили су много воде, газиране и негазиране сокове, енергетска пића, пиво и вотку.

Вотку је тражио и Функерман, а поред тога и флашу рума, нешто газираних и воћних сокова и – воде. Вотка је очигледно популарна међу ДЈ-евима, па је исто тражио и Фреесмасонс, као и текилу и пиво.

Најпознатије домаће звијезде Дубиоза Колектив такође су тражили доста обичне и газиране воде, као и нешто газираних и природних воћних сокова. Када је храна у питању, момци из Дубиозе су замолили да се обрати пажња на то да у екипи имају шест вегетаријанаца, као и на то да је једна особа алергична на орашасте плодове. Поред набројаног пића, у бекстејџу ће их чекати различите грицкалице, свјеже воће, пиво и вино.

Маркy Рамоне, Кy-Мани Марлеy, Рудиментал ДЈ сет, Дубиоза колектив, Функерман и Фреемасон ће наступити у ревијалном програму јубиларног Демофеста, који ће бити одржан од 20. до 22. јула на тврђави Кастел у Бањалуци.

Уз њих, наступиће и Едо Маајка, Бад Цопy, Лачни Франз, ЗАА & М.О.Р.Т, Сопот, Важно обавјештење, Схангхаи Стреет Фигхт, прошлогодишњи побједници Сеине, Дегенеза и Летарг, те чак 50 демо састава, који ће се такмичити за вриједне фестивалске награде.

Генерални спонзор десетог Демофеста је Нектар пиво, пријатељ фестивала је и ове године компанија м:тел, док је званични телефон фестивала Хуаwеи П10.



Оставите одговор