Данијел Деј Луис: Даске му више не значе

Троструки добитник Оскара, Данијел Деј Луис, један од најзначајнијих глумаца своје генерације, ријешио је дефинитивно да напусти глуму и да се пензионише.

среда, јун 21, 2017 / 11:02
Шездесетогодишњи глумац који је у каријери дугој четири деценије најчешће играо предсједнике и писце чека да његова посљедња драма буде објављена.
Луис није саопштио разлог због ког је ријешио да се повуче из свијета глуме. Ове вијести потврдила је и његов портпарол.
"Данијел Деј Луис више се неће бавити глумом. Веома је захвалан свим својим сарадницима и публици свих ових година. Одлука је личне природе, па ни он ни његови представници се неће оглашавати овим поводим нити давати изјаве", саопштила је Леси Дар.
Деј Луис је једини глумац који је икада освојио три Оскара за главну улогу. Награду је добио за улогу у филму Стивена Спилберга "Линколн", док се у остварењу Крситија Брауна "Моја лијева нога" показао као писац и умјетник. Трећим Оскаром награђен је за улогу у филму "Биће крви".
Двије номинације за Оскара имао је за филм "Банде Њујорка" и "У име Оца". Хваљен је због свог дјеловања и свестраности. Познато је да улогама прилази сувише озбиљно, па се труди да уђе у лик и много прије самог снимања.
Крајем деведесетих већ се био одрекао глуме, али је редитељ Мартин Скорсезе успио да га убиједи да се врати понудивши му улогу у филму "Банде Њујорка".
У браку са Ребеком Милер има троје дјеце.


Оставите одговор