ФБИ одузео Дикаприју оскар који је припадао Марлону Бранду

Леонардо Дикаприо је морао да преда статуу Оскара која је припадала Марлону Бранду федералним агентима. Награда, оригинално додијељена Марлону Бранду и годинама касније поклоњена Дикаприју предата је федералним агентима као доказ у случају глобалног скандала корупције у који су умијешани филмски продуценти и малезијски премијер. Филм „Вук са Вол Стрита“ у којем је Леонардо Дикаприо […]

петак, јун 16, 2017 / 11:33

Леонардо Дикаприо је морао да преда статуу Оскара која је припадала Марлону Бранду федералним агентима.

Награда, оригинално додијељена Марлону Бранду и годинама касније поклоњена Дикаприју предата је федералним агентима као доказ у случају глобалног скандала корупције у који су умијешани филмски продуценти и малезијски премијер.

Филм „Вук са Вол Стрита“ у којем је Леонардо Дикаприо имао главну улогу финансирала је продуцентска кућа Ред Граните Филмс. Једном од сувласника студија Ризи Азизу очух је премијер Малезије, Наџиб Разак.

Новац који је требало да оде у фонд за економски развој Малезије, отишао је у продуцентску кућу и уложен је у стварање филма “Вук са Вол Стрита“. Новац из малезијског фонда је требало да се врати назад грађанима, а он би се улагао у инфраструктурне пројекте.

Сада власти покушавају да врате новац у фонд тако што продају све оно што је купљено од тог новца. Иако малезијски премијер тврди да није урадио ништа лоше, Дикаприо је пристао да сарађује са америчким властима.

Како је Брандов Оскар уопште дошао до Дикаприја?

Марлон је освојио Оскара за филм „На мостобрану“ 1954. године, а касније је у аутобиографији признао да годинама покушава да га нађе.

Године 2013. Азиз и сувласник Ред Граните Филмс Џој Меркфарланд су поклонили Брандовог Оскара Дикаприју за 38. рођендан, који су набавили од једног њујоршког дилера за 600 хиљада долара.



Оставите одговор