Епл спрема 5г мрежу, да убрза интернет за Ајфон

Епл је почео тестирати следећу генерацију бежичне интернет мреже у сједиштима компаније у Калифорнији.

четвртак, мај 25, 2017 / 13:43

Епл је почео тестирати следећу генерацију бежичне интернет мреже у сједиштима компаније у Калифорнији.

Ова 5Г мрежа, како је иначе називају, могла би подићи брзину AjФонове целуларне конекције. Уговор о тестирању 5Г мреже Епл је потписао с америчком Федералном комисијом за комуникације (ФЦЦ), преноси Бизнис Инсајдер.

– Епле настоји процијенити функционалност 5Г интернета кроз директно повезивање предајника и пријемника из прототипне базне станице. Ова процјена ће пружити инжињерске податке који су значајни за будуће уређаје који ће подржавати 5Г мрежу – наводи се у уговору с ФЦЦ-ом.

Епл ће тестирати мрежу на двије локације у Калифорнији и то у сједиштима у Милпитасу и Маријани Авени. Није у потпуности јасно зашто Епл тестира 5Г с обзиром на то да досад нису показивали никакве озбиљније амбиције за развој ове мреже, али претпоставља се како желе повећати брзину интернета на њиховим АјФон телефонима.

Прва комерцијална 5Г мрежа у свијету би се требала појавити прије 2020. године. Након што су заједничким снагама прошле године успоставиле први позив користећи 5Г мрежу, компаније Кореа Телеком и Самсунг Електроникс уписале су се у историју када је ријеч о развоју ове мреже.



1 КОМЕНТАР

Оставите одговор