Стварају се услови за продају имовине Олимпијског центра

Руководство Олимпијског центра Јахорина у току ове седмице одржаће састанак с РУГИП-ом у вези с питањем укњижавања имовине која припада њима, али и Републици Српској.

среда, мај 17, 2017 / 15:46

Руководство Олимпијског центра Јахорина у току ове седмице одржаће састанак с РУГИП-ом у вези с питањем укњижавања имовине која припада њима, али и Републици Српској.

Овај потез је реакција на констатацију Предрага Глухаковића, министра трговине и туризма РС, који је рекао да је Влада Српске закључила да се иде у три правца када је у питању реструктурирање Олимпијског центра "Јахорина".

"Први правац је да у року од 30 дана буде достављен приједлог како да се раздвоји угоститељство од вертикалног транспорта на Јахорини, а други је да што прије буде одржан састанак с представницима Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове на којем ће бити ријечи о укњижби имовине која припада Олимпијском центру и Републици Српској", рекао је Глухаковић након посебне сједнице Владе, те најавио да би се, након овога, приступило трећој – најважнијој фази, а то је да сви објекти и имовина, чија је вриједност 20 до 30 милиона КМ, буду продати, а добијена средства уложена у вјештачко осњежавање Јахорине.

Према причама људи из овог предузећа, купце неће бити тешко наћи јер су се појединци већ интересовали за имовину "Јахорине". Наводе министра није хтио да коментарише Горан Брчкаловић, в.д. директора ОЦ "Јахорина".

"Ми смо менаџмент и ми извршавамо одлуке Владе, тако да у суштини и немамо право да дајемо изјаве", поручио је кратко Брчкаловић.

Саша Грабовац, извршни директор Удружења економиста РС – СWОТ, рекао је да би за детаљније анализе плана реструктурирања требало пуно више анализе, али да је једно сигурно да "Јахорина" не може да живи само од зимске сезоне.

"Не може се живјети само од зимског туризма, поготово што у посљедње вријеме често имамо топле и зиме без падавина. Центар се треба оспособити да ради читаве године, да има садржаје за планинаре, ловце, дјецу и омладину, за одржавање конференција и скупова, стазе за шетњу и бициклизам", казао је.

Према његовим ријечима, држава би тешко нашла банку која је спремна да уложи у модернизацију, те да продаја имовине и није лоша ствар, али под условом да се све ради транспарентно и да се постигне највећа могућа цијена.

"Када је у питању укњижавање земљишта, ту не вјерујем да ће баш тако брзо све ићи, јер више општина на својој територији има дијелове центра", каже он.



0 КОМЕНТАРА

  1. Јебо мајку каква глупост, наравно, ако сам добро схватио Глухаковића?

    Чуј да продамо хотеле, земљиште и жичаре, па да тај новац уложимо у осњежавање и ваљда реновирамо хотеле?

    Другим ријечима, ја купим жице и хотеле за 30 милиона, онда ми влада ријеши осњежавање, реновира хотеле, ријеши осталу инфраструктуру……..

    Па ваљда то значи да смо некоме дали хотеле и жице, јер смо његове паре уложили у његову имовину коју смо му дали џаба, зар не?

  2. ПОНИЖАВАЊЕ И ПЉАЧКА ПАЛА ЗАВРШНА ФАЗА.

    Операција уништавања Пала последњи чин.
    После уништавања комлетне индустрије(преко 4.000 производних радних мјеста, крађе 500 милиона КМ шуме, дошло се до завршног ударца.
    Јахорина, олимпијска планина, национални понос Републике Српске прелази у руке лопова који су је опљачкали, значи, (после украдених десетина милиона КМ у државним хотелима и на жицама, те после распродаје сувог злата вриједног земљишта у бесцијење, већином на мјестима гдје се то никако није смјело урадити, утајено преко 100 милиона КМ) дајемо сав државни-народни капитал „БИЗМИСМЕНИМА“, а новац који од њих добијемо као држава, уложићемо да им урадимо осњежавање, поправимо жице и реновирамо хотеле.

    На Фронталу душебрижници Републике Српске ћуте, ни један коментар.

    Морам цитирати Кочу Поповића, господина-друга који је завршио СОРБОНУ:
    „Србин је само против оног који би хтио да га бар мало опамети, а одушевљено кличу оном ко га још више заглупљује, уназађује и унесрећује.“

    Како су нас само задњих 22 године мајсторски довели у стање када им опраштамо за све , од пљачке, понижења………………………………
    Класичан примјер Штокхолмског синдрома када жртва брани силоватеља.

Оставите одговор