Срби у Ногоментом савезу БиХ: Нити пружају отпор тиранији, нити дају оставке

Кадетски фудбалски репрезентативци Републике Српске неће учествовати на престижном турниру Готиа куп који се одржава у Шведској. То је епилог харанге које су екстремистичке бошњачке организације повеле против наступа српске селекције, те највјероватније већ уобичајене подвале Ногометног савеза БиХ.

среда, мај 10, 2017 / 22:13

Кадетски фудбалски репрезентативци Републике Српске неће учествовати на престижном турниру Готиа куп који се одржава у Шведској. То је епилог харанге које су екстремистичке бошњачке организације повеле против наступа српске селекције, те највјероватније већ уобичајене подвале Ногометног савеза БиХ.

Наиме, организатор је обавијестио ФСРС да фудбалска репрезентација Републике Српске и Савез из Бањалуке нису препознати као чланице УЕФА и ФИФА форума, и да након консултација са Фудбалским/Ногометним савезом Босне и Херцеговине, уз жаљење отказује позив српској селекцији.

– Не могу да верујем да сам пре неколико дана добио све материјале и програм Готиа купа како бих на најбољи начин могао да организујем боравак кадета из Републике Српске у Шведској и да све припремим по протоколу. А онда напрасно добијам позив да хитно дођем на разговор код организатора, који ме је упознао да је из Ф/НСБиХ стигла негација да је ФС Републике Српске члан УЕФА и ФИФА. Трудио сам се на све начине да образложим чињенице и стање у БиХ и њеном фудбалу, али једноставно, допис Ф/НС БиХ је био јачи од свих мојих чињеница- истакао је Марко Бабић, некадашњи фудбалер Радника и Рудара из Угљевика, а преноси спортдц.net.

Какву подвалу је поново извео НСБиХ?

Након харанге екстремистичке муслиманске дијаспоре у Шведској, која је по свему судећи наручена и синхронизована, те лажи да Република Српска није члан УЕФА и ФИФА, организатор се обратио БХ савезу.

– Према свим националним савезима шаљемо захтјеве како би нам потврдили да су наши учесници уистину њихови чланови. Из Фудбалског савеза Босне и Херцеговине добили смо одговор да не постоји клуб који носи име Република Српска – образложење је директора такмичења Никласа Андерсона Фрајхолца.

Упркос подвали којом је селекција ФСРС замијењена за клуб, који не постоји, из Сарајева не знају ни ко је то одговорио. Директор сектора за такмичење ФС БиХ Елмир Пилав тврди да никакав одговор није послат и да не зна о чему се ради.

Пилав је након тога слагао да “сваки пут је кровни савез дао сагласност за наступ репрезентације Републике Српске”, пошто постоји дуга историја током које је БХ савез минирао сениорске мечеве репрезентације ФСРС, а сада је прешао и на млађе селекције.

Да буде до краја јасно, ФСРС је кроз чланство у ФС/НСБиХ пуноправан члан ФИФА и УЕФА, те има право на одигравање међународних утакмица, као што то имају сви подручни и регионални савези у Европи и свијету.

Запањујуће је да се овакве ствари дешавају већ дуги низ година, а да српски чланови БХ савеза гутају приче како је по ко зна који пут неко грешком зауставио српску селекцију. Уколико и у ФС/НС БиХ постоји неки невидљиви “Сакиб Софтић”, који без Пилављевог знања одговара на мјелове, постоје два рјешења: Потпуна блокада рада тог ад хок друштва званог ФС/НС БиХ, док се фантоми не истјерају на видјело, или оставке и препуштање мјеста онима који ће истински водити рачуна о клубовима и селекцијама са подручја Српске.



Оставите одговор