Радници РТРС не могу да овјере здравствене књижице

Радио-телевизија Републике Српске грца у дуговима, радницима се не уплаћују доприноси за ПИО и здравствено осигурање због чега многи не могу да се лијече без посебног договора између менаџмента РТРС и ФЗО РС.

петак, мај 5, 2017 / 16:22

Радио-телевизија Републике Српске грца у дуговима, радницима се не уплаћују доприноси за ПИО и здравствено осигурање због чега многи не могу да се лијече без посебног договора између менаџмента РТРС и ФЗО РС.

Ових дана је 92 радника РТРС затражило у Фонду здравственог осигурања РС да им се овјере здравствене књижице, али су их одбили због великог дуга ове медијске куће.

Врхунац моралног потонућа, као наставак оног финансијског, догодио се у сриједу. Наиме, менаџмент РТРС је тај који треба да одреди коме ће бити овјерена књижица, јер не могу обезбиједити довољно новца за уплату и овјеравање књижица за свих 92 радника!

Извори Истинито наводе да су директорица Дирекције РТРС Дијана Кустурић и замјеник генералног директора Срђан Џајић у сриједу саслушавали раднике којима је неопходно лијечење, за шта су потребне и овјерене књижице.

Према евиденцији Пореске управе РС, ЈП РТРС дугује по основу пореза и доприноса 5.603.557,99 КМ.

Укупна дуговања РТРС, о чему податке менаџмент на челу са Драшком Милиновићем крије као змија ноге, износе најмање 15 милиона КМ, а по неким информацијама прелазе и 20 милиона.

У покушају да смањи трошкове, менаџент РТРС је крајем прошле године отпустио 50 радника, махом хонорараца, али то није у значајној мјери утицало на сређивање финансијског хаоса.

Група радника РТРС је недавно у писму посланицима Народне скупштине РС навела да је РТРС у невјероватној финансијској кризи каква се не памти у 25 година постојања и да је упркос томе расписан тендер за набавку 35 нових аута, за 1,9 милиона КМ.

Радници су оптужили менаџмент и Управни одбор РТРС да су ово јавно предузеће довели на ивицу пропасти, наводећи да дуговања РТРС према добављачима износе око 10 милиона КМ.

Генералног директора Драшка Милиновића сматрају најодговорнијим и оптужују га за непотизам, незнање и подаништво владајућем СНСД и његовом лидеру Милораду Додику.



Оставите одговор