Први освајач ФИБА Лиге шампиона је Тенерифе

Кошаркаши Тенерифа освојили су прву Лигу шампиона, пошто су у финалу завршног турнира у свом граду побиједили Банвит са 63:59.

понедељак, мај 1, 2017 / 00:16

Кошаркаши Тенерифа освојили су прву Лигу шампиона, пошто су у финалу завршног турнира у свом граду побиједили Банвит са 63:59.

У финалу Фајнал-фора у дворани "Пабеллóн Инсулар Сантиаго Мартíн" у Сан Кристобалу: Тенерифе – Банвит Банвит 63:59 (16:12, 18:19, 17:15, 12:13).

Турски тим, након што је сензационално освојио Куп те земље предвођен словеначким стручњаком Сашом Филиповским, стигао је до финала побједом над Монаком у полуфиналу, али није успио да направи још један подвиг и побиједи тим којем је додијељена и организација финалног турнира.

Тенерифе тренера Ћуса Видорете, после Венеције, успео је одбраном и спорим темпом да сломи и отпор турског тима, у чијим редовима је веома лоше играо бивши кошаркаш Партизана, Едо Мурић, момак који ће финале памтити и по шуту 0/4 из игре, за нула поена и две изгубљене лопте.

До вечерас, Иберостар, иначе други по снази тим са Канарских острва, после Гран Канарије из Лас Палмаса, имао је само освојену титулу у другој лиги Шпаније 2012. године.

Тенерифе чини права легија странаца. Овај састав чине четворица Шпанаца, тројица Американаца, Грк, Канађанин, Литванац, Француз, Сенегалац и Аргентинац.

Тенерифе су до побједе предводили Маријус Григонис са 18 и Девин Вајт са 14 поена. Они су једини имали двоцифрен учинак у свом тиму.

Најефикаснији у Банвиту био је Џордан Тиодор са 17 поена. Он је на овом турниру проглашен за најкориснијег играча (МВП) лигашког дела сезоне.

Монако је у утакмици за треће мјесто побиједио Венецију са 91:77.



Оставите одговор