Пола човјек, пола увлакач: Макрон изјавио да иступање из ЕУ није искључено

Кандидат за предсједника Француске Емануел Макрон рекао је да Европска унија мора да се реформише или ће се суочити са Фрегзитом.

понедељак, мај 1, 2017 / 12:17

Кандидат за предсједника Француске Емануел Макрон рекао је да Европска унија мора да се реформише или ће се суочити са Фрегзитом.

Проевропски кандидат, за кога се тврди да је кандидат крупног капитала и елита, али се на све начине упиње да у изјавама поклопи читав политички спектар, то је рекао за ББЦ првог дана последње недеље прије другог круга избора у које улази као фаворит.

"Ја сам проевропски оријентисан, бранио сам стално током избора европску идеју и европске политике, јер вјерујем да је све то веома важно за француски народ. Истовремено, морамо да се суочимо са ситуацијом, да слушамо глас народа. Народ је бијесан, нестрпљив и дисфункција са ЕУ није више одржива. У свом мандату ћу размотрити потребу да се Европска унија дубински реформише", рекао је Макрон.

Према његовим ријечима, ако се дозволи да ЕУ функционише надаље као што функционише сад – то би била издаја.

"Ја не желим то да радим. Дан после избора бисмо могли да имамо Фрегзит или Национални фронт, поново", упозорио је Макрон на партију своје противкандидаткиње.

Други круг избора у Француској одржава се 7. маја.



Оставите одговор