Драшковић се први понудио да преузме Агрокор

Први привредник који је јавно понудио услуге професионалног менаџмента у дијеловима хрватског концерна је Родољуб Драшковић, власник "Свислајон- Таково”. Као награду тражи 35 одсто удјела у капиталу "Агрокор” Србија.

недеља, април 30, 2017 / 17:57

Први привредник који је јавно понудио услуге професионалног менаџмента у дијеловима хрватског концерна је Родољуб Драшковић, власник "Свислајон- Таково”. Као награду тражи 35 одсто удјела у капиталу "Агрокор” Србија.

Сви би да шефују, али без улагања. Многоборојни српски бизнисмени заинтересовани су за фирме које послују у систему “Агрокора”, али нико од њих се није латио новчаника и изашао са понудом.

Већина би, наиме, да управља фирмама Ивице Тодорића, а не да их купи.

Драшковић је у свом саопштењу нагласио да је спреман да преузме управљање и руковођење пословним системом “Агрокор” у Србији на одређени временски период, који не би трајао дуже од пет година.

– Досад нисам водио разговоре ни са Ивицом Тодорићем, ни са Владом Републике Србије, нити ми је познато да ли су дефинисали модел рјешавања реструктурирања и финансијске консолидације пословног система “Агрокор” у Србији – каже Драшковић.

-Економске чињенице говоре да би се у случају пропадања пословног система “Агрокор” у Србији причинила огромна штета привреди Србије. Деценијско искуство успјешног пословања у привреди Србије мог тима и мене који управљамо и руководимо пословним системом “Свислајон-Таково”, гаранција је за успешну реализацију овог пројекта.

Према његовим ријечима, први задатак јесте реорганизација пословања пословног система “Агрокора” у Србији, који ће “обезбједити високу стопу пословне добити у предузећима, а тако би било могуће измирити дугове према банкама и добављачима.

Он тврди да његова компанија располаже са професионалним најспособнијим тимовима у Србији из области прехрамбене технологије и трговине. Наглашава да рачуна и на стручњаке који раде у пословном систему “Агрокор” у Србији, а који су знање стекли управо у његовој компанији “Свислајон-Таково”.

– Изградили смо највиши ниво пословног партнерства са привредом и са банкама које послују у Србији – каже Драшковић.

– Наша понуда је отворена уз јасне услове да преузмемо на управљање и руковођење без ограничења, а у складу са законским прописима, и да пословном систему “Свислајон-Таково” на крају мандата припадне 35 одсто удјела у капиталу пословног система “Агрокор” Србија.

СјЕЧА ТРОШКОВА

– Пројекат реструктурирања подразумјева рационализацију трошкова пословања на свим нивоима – истиче власник “Свислајон-Такова”.

– Финансијском консолидацијом обртног капитала у индустрији и рационализацијом трошкова пословања обезбједили би се услови за њихово успјешно пословање. Финансијска консолидација обртног капитала у трговини и рационализација трговачке мреже омогућила би уредно измиривање обавеза према добављачима. Формирали би се савјетодавни одбори повјерилаца и у сарадњи са њима рјешавали бисмо питања терета дуговања.



Оставите одговор