Предсједник БЈР Македоније позвао све на састанак ради повратка у законске оквире

Предсједник Македоније Ђорђе Иванов обратио се вечерас јавности и апеловао на смиреност у узаврелој политичкој ситуацији.

четвртак, април 27, 2017 / 20:30

Предсједник Македоније Ђорђе Иванов обратио се вечерас јавности и апеловао на смиреност у узаврелој политичкој ситуацији.

Притом је позвао лидере парламентарних партија да сутра ујутро дођу на „сусрет лидера” у његов кабинет. Да би био нађен излаз из створене ситуације.

– На лидерском сусрету треба да сагледамо све опције за смиривање и проналажење излаза из новонастале ситуације. Лидери су добили поверење грађана и најодговорнији су за изналажење решења у складу са Уставом, законима и пословником за рад Собрања, истакао је Иванов.

Истовремено је упозорио да македонске проблеме неће решити нико извана и поново затражио да се смире тензије и да сви делују ненасилно и одговорно:

„У овим тренуцима када смо сви забринути због онога што се догађало у Собрању, позивам да будете смирени. Позивам да останете присебни и да не подлежете провокацијама, лажним вестима и манипулацијама”.

Иванов је позвао државне институције да раде свој посао и обратио се посебно посланицима:

„Ви сте најодговорнији за враћање ствари у склад са Уставом, зконима и пословником Собрања, а све је то данас било прекршено. Свако треба да одговара за своје поступке и да буде свјестан последица које ће имати”.

На крају је нагласио: „Нема питања за које не може да се нађе рјешење кроз дијалог, а у складу са Уставом и законима Републике Македоније”.



Оставите одговор